Foto: DELFI

Pie uzvarām Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlēs svētdien tika Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda un aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas vienība Doņeckas "Donbass".

Ufas klubs aizvadītajā mačā viesos ar 3:2 (1:0, 2:0, 0:2) pārspēja Čehijas vienību Prāgas "Lev".

Kulda darbojās savas komandas otrajā aizsargu pārī un pavadīja uz ledus 19 minūtes un trīs sekundes, kas bija otrais lielākais spēles laiks tās rindās. Statistikā aizsargs šoreiz izcelties neprata.

Līdz otrās trešdaļas beigām Aleksandrs Pankovs, Aleksejs Gluhovs un Igors Mirnovs dāvāja viesiem trīs vārtu pārsvaru, tomēr trešajā trešdaļā sešu ar pusi minūšu laikā "Lev" divus vārtu atguva. Pēdējās divas minūtes aizvadot sešatā pret pieciem pretiniekiem, "Lev" komanda tā arī nespēja rezultātu izlīdzināt.

"Salavat Julajev" komandai šī bija tikai otrā uzvara pēdējās piecās cīņās.

"Donbass" tikmēr spēja pārtraukt divu zaudējumu sēriju, ar 4:2 (2:1, 2:0, 0:1) viesos pārspējot Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo".

Viesu komandas otrās maiņas aizsargs Bārtulis laukumā pavadīja 21 minūti un piecas sekundes, kuru laikā atzīmējās ar trim metieniem pa vārtiem.

Tikmēr otro zaudējumu pēcspēles metienu sērijā pēc četru panākumu sērijas piedzīvoja latviešu uzbrucēju Miķeļa Rēdliha un Jāņa Sprukta pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kas savā laukumā ar 1:2 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 0:1) atzina Novosibirskas "Sibirj" pārākumu.

Rēdlihs darbojās savas komandas otrajā maiņā, uz ledus pavadot 13 minūtes un 11 sekundes. Viņa kontā viens nesekmīgs metiens pa vārtiem.

Savukārt Sprukts pēc iepriekšējā spēlē gūtā savainojuma šim mačam nebija pieteikts.

Savukārt joprojām savainotā uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā līgas vicečempione Čeļabinskas "Traktor" ar 5:6 (3:1, 1:2, 1:3) izbraukumā piekāpās Slovākijas klubam Bratislavas "Slovan", ciešot piekto neveiksmi pēdējās sešās spēlēs.

Dārziņš traumas dēļ laukumā nav devies kopš 26.septembra.

Austrumu konferences kopvērtējumā Ufas klubs ar 27 punktiem 15 spēlēs pašlaik ieņem ceturto vietu, bet "Traktor" ar 18 punktiem 14 mačos atrodas desmitajā pozīcijā. Savukārt Rietumos "Donbass" ar 28 punktiem 16 cīņās ir ceturtie, bet "Lokomotiv" ar 23 punktiem atrodas devītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!