Foto: F64

Latvijas hokeja aizsargu Artūra Kuldas un Oskara Bārtuļa pārstāvētās komandas piektdien izcīnīja uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta spēlēs, piedevām Bārtulis un Vladivostokas "Admiral" tika pie pirmā panākuma šīs sezonā.

Pekinas "Kuņluņ Red Star", kuru pārstāv Kulda, viesos ar 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) uzvarēja Jekaterinburgas "Avtomobilist", tiekot pie trešā panākuma piecos mačos.

Uzvaras vārtus Ķīnas klubam 38.minūtē guva polis Vojteks Voļskis, tobrīd panākot 2:0.

Kulda spēlēja pirmajā aizsargu pārī, laukumā pavadot 16 minūtes un 39 sekundes, divas reizes metot pa vārtiem, izpildot piecus spēka paņēmienus, taču nopelnot negatīvu lietderības rādītāju -1.

Tikmēr "Admiral" pretinieku laukumā ar 3:2 (1:0, 1:2, 1:0) uzveica Čeļabinskas "Traktor".

Uzvaras vārtus Vladivostokas komandai 49. minūtē guva Vadims Krasnoslobodcevs.

Bārtulis spēlēja 28 minūtes un 32 sekundes, kas bija otrs lielākais laiks komandā. Viņš bloķēja divus metienus, spēli beidza ar neitrālu lietderības rādītāju, kā arī otrajā periodā nopelnīja divas soda minūtes, kas ļāva "Traktor" izmantot skaitlisko vairākumu, tobrīd panākot neizšķirtu 2:2.

"Admiral" pirmajās četrās spēlēs bija zaudējuši, bet tagad beidzot izjuta panākuma garšu, kas gan komandai neļauj pamest pēdējo vietu Austrumu konferencē.

Vēl vienā spēlē Maskavas CSKA mājās ar 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) uzvarēja Omskas "Avangard", pakāpjoties uz otro vietu Rietumu konferencē.

Kopvērtējumā Rietumu konferences līdere ar 11 punktiem četros mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā līgas čempione Sanktpēterburgas SKA, kamēr punkts mazāk ir CSKA, bet trešā ar astoņiem punktiem ir Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kuras vārtsargu treneris ir Sergejs Naumovs.

Ceturtā ar septiņiem punktiem četrās spēlēs ir Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra, bet tikpat punktus iekrājusi arī Maskavas "Dinamo", kuru pārstāv Mārtiņš Karsums. Maskavas "Dinamo" sestdien viesosies Rīgā, tiekoties ar Rīgas "Dinamo", kas ar pieciem punktiem piecos mačos atrodama devītajā pozīcijā.

Austrumu konferences un visas līgas līdere ar 12 punktiem četros mačos ir Kazaņas "Ak Bars", kas kā vienīgā līgā šosezon vēl nav zaudējusi punktus.

Artūra Kuldas pārstāvētā Ķīnas vienība Pekinas "Kuņluņ Red Star" ar deviņiem punktiem ir sestā, Kristapa Sotnieka pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" ar sešiem punktiem atrodas 11. vietā, bet Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar trim punktiem ir 14.pozīcijā.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!