Foto: LETA

Soļa attālumā no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas pusfināla nonācis Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītais klubs Omskas "Avangard", kas ceturtdaļfināla ceturtajā mačā notikumiem bagātā cīņā ar 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) pieveica Nursultanas (bijušās Astanas) "Baris" vienību no Kazahstānas.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Avangard" ir vadībā ar 3-1. Nākamais mačs, kurā Omskas klubs var nodrošināt sev uzvaru visā sērijā, 22. martā notiks Nursultanā.

Spēles 28. minūtē Aleksandrs Jaremčuks izvirzīja "Avangard" vadībā, bet jau pēc 30 sekundēm omskieši palika mazākumā – Viktors Stolbergs apmalē iegrūda Valēriju Orehovu, kuru no laukuma noveda uz nestuvēm un uzreiz nogādāja slimnīcā.

Stolbergs saņēma noraidījumu līdz spēles beigām, "Baris" ātri izmantoja šo vairākumu. Uzbrukuma labajā malā Metjū Fretins izpildīja negaidītu metienu un ripa kaut kā atrada ceļu vārtos tuvējā stūrī.

Uzvaras vārtus "Avangard" guva kuriozā veidā. Izejot no savas zonas metienu "Baris" vārtu virzienā izdarīja Maksims Čudinovs, bet neveiksmīgi nospēlēja "Baris" vārtsargs Henriks Karlsons, un ripa ielidoja Nursultanas komandas vārtos.

Nepilnas septiņas minūtes pirms mača beigām laukumā atkal nācās doties gan komandu ārstiem, gan arēnas mediķiem. "Baris" hokejists Dics Darens aiz saviem vārtiem apmalē iegrūda Sergeju Šumakovu, kuram arī ledus bija jāatstāj uz nestuvēm.

Darens saņēma noraidījumu līdz mača beigām, bet "Avangard", līdzīgi kā incidentā otrajā periodā to paveica "Baris", izmantoja vairākumu – savus otros vārtus mačā guva Čudinovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!