Foto: vk.com/hc_lada

Latviešu aizsarga Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", kuru trenē Artis Ābols, pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 4:3 (2:1, 1:0, 0:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Helsinku "Jokerit" vienību, kurai šoreiz nepalīdzēja aizsargs Artūrs Kulda.

Tikmēr līgas spēcīgāko komandu cīņā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA viesos ar 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) "bullīšos" uzvarēja principiālo pretinieci Maskvas CSKA, atgriežoties turnīra līderpozīcijā.

Helsinkos notikušā mača rezultātu devītajā minūtē atklāja laukuma saimnieki, bet "Lada" perioda otrajā pusē iemeta divus vārtus un pārņēma vadību. Otrajā trešdaļā viesi panāca jau 3:1, bet trešajā periodā "Jokerit" divus vārtus atguva. Pamatlaikā un pagarinājumā uzvarētājs netika noskaidrots, tāpēc bija jāaizvada pēcspēles metienu sērija. Tajā abas komandas izpildīja pa astoņiem neprecīziem metieniem, bet devītajā mēģinājumā precīzs bija "Lada" uzbrucējs Georgijs Belousovs, kamēr mājinieki netrāpīja, tādējādi pie uzvaras tiekot "Lada" hokejistiem.

Sotnieks šajā spēlē laukumā bija 22 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa pretinieku vārtiem.

Tikmēr Masaļskis atradās uz rezervistu soliņa, bet Iļja Ježovs 65 minūtēs atvairīja 42 no 45 pretinieku mestajām ripām.

Sotnieks šosezon 44 mačos guvis sešus vārtus un atdevis sešas rezultatīvas piespēles. Tikmēr Masaļskis 12 cīņās vidēji ielaidis 3,81 ripu un atvairījis 88,3% metienu. Savukārt Kulda piedalījies 36 mačos, kuros atdevis deviņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Maskavā notikušajā cīņā SKA uzvaru kaldināja Ņikita Gusevs, kurš guva vienus vārtus pamatlaikā, kā arī realizēja uzvaru nesošo pēcspēles metienu.

Pirms šī mača abām komandām bija 107 punkti, bet CSKA turnīra tabulā atradās augstāk, jo tai bija vairāk uzvaras pamatlaikā.

LETA jau vēstīja, ka latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums pirmdien palīdzēja Maskavas "Dinamo" viesos ar 5:3 (1:1, 1:1, 3:1) apspēlēt Ķīnas vienību Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā izpildīja divus metienus un vienu spēka paņēmienu.

Šosezon latviešu uzbrucējs 42 mačos guvis desmit vārtus un veicis 12 rezultatīvas piespēles, kas viņam ļauj atrasties vienības rezultatīvāko spēlētāju galvgalī. Pa 22 punktiem savākuši arī Aleksejs Cvetkovs un Artjoms Fjodorovs, tomēr viņiem ir mazāk gūto vārtu.

Savukārt zaudējumu pirmdien cieta Latvijas klubs Rīgas "Dinamo", kas viesos ar 1:3 (1:0, 0:1, 0:2) piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv" komandai, kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs.

"Dinamo" labā vārtus guva Miķelis Rēdlihs, kurš Latvijas komandā tika atzīts par mača labāko spēlētāju.

Visas līgas un Rietumu konferences vadībā ar 109 punktiem 47 spēlēs ir SKA, bet par punktu mazāk ir 48 cīņas aizvadījušajai CSKA. Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko vada Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, ar 89 punktiem ir trešā, kamēr Maskavas "Dinamo" ar 83 punktiem ieņem ceturto pozīciju. Tikmēr septīto vietu ar 74 punktiem ieņem "Jokerit".

Savukārt Rīgas "Dinamo" ar 42 punktiem 48 cīņās ir pēdējā starp 14 konferences komandām, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par 27 punktiem.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 102 punktiem 47 mačos atrodas pašreizējā Gagarina kausa glabātāja Magņitogorskas "Metallurg". Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 67 punktiem 48 spēlēs ir septītā, bet "Lada" ar 57 punktiem 49 cīņās atrodama 12.pozīcijā, no "play-off" zonas atpaliekot deviņus punktus.

Izslēgšanas turnīrā vietu nodrošinājušas SKA, CSKA un Magņitogroskas "Metallurg" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!