Foto: LETA

Latviešu speciālista Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" vienība piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā savā laukumā ar 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) piekāpās Čerepovecas "Severstaļ" komandai.

Zīmīgi, ka vēl ceturtdien Ābols kļuva par "Lada" galvenā trenera vietas izpildītāju, bet piektdien vienība aizvadīja pirmo maču šādā treneru sastāvā. Tiesa, Ābols jau kopš jūnija darbojās kluba treneru kolektīvā kā galvenā speciālista palīgs.

Pa reizei šajā mačā izcēlās "Severstaļ" vienībā spēlējošie Pāvels Bučņevičs un Maksims Truņovs, kurš ripu precīzi raidīja četras sekundes līdz pamatlaika beigām.

Tāpat "Lada" vienībā spēlē Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis, taču viņš laukumā nedevās, lai gan spēlei pieteikts bija.

Tikmēr latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" piektdien ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Čeļabinskas "Traktor" vienībai.

Uzvaras "bullīti" šajā mačā realizēja Maksims Jakuceņa.

Zīmīgi, ka "Admiral" kapteinis Bārtulis šajā mačā nepiedalījās, izlaižot jau otro maču pēc kārtas.

"Traktor" līdz ar uzvaru pār "Admiral" pārtrauca piecu zaudējumu sēriju, savukārt Vladivostokas klubs piedzīvoja jau ceturto neveiksmi pēc kārtas.

Savukārt latviešu speciālista Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība piektdien ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pārspēja "Soči" komandu.

Vienīgos vārtus šajā mačā guva Maksims Kondratjevs.

Citā mačā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, ar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) savā laukumā apspēlēja Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo".

Uzvarētāji dueļa vidū veica vārtsargu maiņu. Taču kopā abi vārtsargi atvairīja 17 metienus.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 24 punktiem deviņās cīņās Somijas vienība Helsinku "Jokerit", bet tai punktu zaudē par divām spēlēm vairāk aizvadījusī Maskavas CSKA un "Torpedo". Tikmēr "Lokomotiv" ar 18 punktiem 11 spēlēs pakāpusies uz ceturto pozīciju.

Savukārt Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" ar 14 punktiem desmit mačos atrodama desmitajā pozīcijā.

Austrumu konferencē līdere ar 25 punktiem desmit mačos ir Omskas "Avangard".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!