Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Jānis Sprukts nākamajā sezonā saņems 40 000 eiro mēnesī, otrdien vēsta izdevums "Sporta Avīze".

"Sporta Avīze" norāda, ka "Dinamo" sastāvs 2011./2012. gada sezonai gandrīz jau noformēts. "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs vēl gribot dabūt vienu vai divus uzbrucējus. Viens uzbrucējs varētu būt no Somijas, bet viņa vārdu neatklāj. Savukārt neoficiālā informācija leicina, ka vienošanās ar Latvijas uzbrucēju Jāni Spruktu paredz viņam algu 40 000 eiro mēnesī (aptuveni 28 000 latu).


Šovasar brīvo spēlētāju tirgū aktīvi ir ne tikai par hokeja oligarhiem uzskatītie Sanktpēterburgas SKA, "Salavat Julajev", "Ak Bars", "Lokomotiv", Magņitogorskas "Metallurg" un "Avangard", bet arī Čeļabinskas "Traktor" un nu jau tradicionāli arī Minskas "Dinamo", kas savas rindas papildinājuši ar deviņiem jauniem leģionāriem.

Rīgas "Dinamo" pēc sezonas zaudējis vai atteicies no vārtsargiem Mikaēla Telkvista un Edgara Lūsiņa, uzbrucējiem Marka Hartigana, Tomāša Surovija, Roberta Petrovicka un Vitālija Karamnova. Telkvists jau zviedru presē paspējis paust viedokli, ka Rīgā neesot naudas, tāpēc atstājis komandu.

Vārtsargam Krisam Holtam ir līgums vēl uz šo sezonu. Uz papīra iespējamais vārtsargu trio "izskatās švakāk par pērnā gada trio: Telkvists – Holts – Lūsiņš", norāda izdevums.

Pagaidām vēl ne uz visu astoņu aizsargu līgumiem jau salikti visi zīmogi, taču aizsardzības līnija "Dinamo", visticamāk, būs tāda pati kā pērn - Sandis Ozoliņš, Rodrigo Laviņš, Arvīds Reķis, Krišjānis Rēdlihs, Jēkabs Rēdlihs, Guntis Galviņš, Jānis Andersons un Oskars Cibuļskis.

No pašmāju uzbrucējiem Sējējam tradicionāli grūtas bija pārrunas ar Jāni Spruktu. Viņa aģents meklēja savam klientam naudīgākus līgumus Magņitogorskā, Omskā un Jaroslavļā. "Lokomotiv" pat apstiprināja, ka interese par latviešu uzbrucēju esot, taču nevienojās par cenu. Pēc neoficiālas informācijas, Sprukts Rīgā spēlēšot par 40 000 eiro mēnesī vai par 400 000 sezonā.

Iespējams, "Dinamo" būs izdevies sastāvā nosargāt Aleksandru Ņiživiju , kuru gandrīz katru vasaru alkst dabūt kāds Krievijas klubs. Iespējams, ka Monreālas "Canadiens" ar vienvirziena līgumu nepaņem Broku Troteru, kuram Rīgā garantēti 250 000 dolāru sezonā. Līgumi ir arī Ģirtam Ankipānam, Miķelim Rēdliham, Mārtiņam Karsumam, Gintam Meijam, Andrim Džeriņam, Robertam Bukartam un Aināram Podziņam, kā arī zviedru centra uzbrucējam Fredrikam Vargam.

Joprojām nav izslēgta arī Kaspara Daugaviņa atgriešanās Rīgā, taču jāgaida jūlija sākums, kad būs zināms, vai NHL klubs Otavas "Senators" vai kāds cits NHL klubs pagarinās Daugaviņa iespēju pretendēt uz NHL.

Sējējs labprāt Rīgā redzētu arī Mārtiņu Cipuli, taču abas puses nespējot vienoties par algu. "Dinamo" spēlētājam piedāvājot KHL minimumu – apmēram 75 000 eiro, hokejists gribot vairāk, un domā par citām KHL komandām, ziņo "Sporta Avīze". Runāts tika arī ar jauno centra uzbrucēju Raimondu Vilkoitu, taču laikam jau abas puses nav vienojušās, un, visticamāk, jaunajā sezonā labākais jaunais centrs nebūs redzams "Dinamo" formā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!