Jau septīto zaudējumu pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta ietvaros sestdien piedzīvojusi aizsarga Kristapa Sotnieka un vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada" komanda, ko trenē latviešu speciālists Artis Ābols.

"Lada" sestdien izbraukumā ar 2:3 (0:0, 1:3, 1:0) piekāpās līgas vājākajai komandai Novokuzņeckas "Metallurg".

Sotnieks šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes un 50 sekundes, kas bija otrais ilgākais spēles laiks komandā. Pa šo laiku latvietis veica trīs metienus pa pretinieku vārtiem, bloķēja divus raidījumus un pielietoja vienu spēka paņēmienu.

Tikmēr Masaļskis šajā spēlē palika uz rezervistu soliņa.

Mača rezultāts tika atklāts vien otrajā trešdaļā, kad īsā laikā "Metallurg" pēc Jevgēņija Solovjova un Andreja Pervišina precīzajiem metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0. Tiesa, 27. minūtē Staņislavs Bočarovs samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, bet tikai 44 sekundes vēlāk Artjoms Mihejevs atjaunoja divu vārtu pārsvaru.

Mača turpinājums vairs nebija tik rezultatīvs, tomēr "Lada" trešajā trešdaļā vēlreiz izdevās pietuvoties līdz minimumam, jo desmit minūtes līdz pamatlaika beigām izcēlās Maksims Ribins. 48 sekundes pirms pamatlaika beigām Toljati komanda vārtsargu Iļju Ježovu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju

Iepriekšējo reizi "Lada" pie uzvaras tika vien 10.novembrī, kad pēcspēles metienu sērijā tika pieveikta Čeļabinskas "Traktor".

Tāpat zaudējumu sestdien cieta latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko vada Pēteris Skudra ar asistentu Ģirtu Ankipānu. "Torpedo" savā laukumā ar 1:4 (0:3, 0:0, 1:1) piekāpās Baltkrievijas komandai Minskas "Dinamo".

Mača rezultātu jau spēles 78.sekundē atklāja Ņikita Komarovs, bet nākamajās 14 minūtēs viesu hokejisti Aleksanrs Kulakovs un Aleksandrs Materuhins realizēja vairākumus. Turpmākajā spēles gaitā abas komandas nerealizēja pa "bullītim", bet trešās trešdaļas astotajā minūtē Artjoms Aļajevs mājiniekiem vienus vārtus atguva. Pēc piecarpus minūtēm Dmitrijs Ambrožeičiks atjaunoja trīs vārtu pārsvaru viesiem, bet "Torpedo" tā arī neatspēlējās un cieta zaudējumu ar 1:4.

Abas komandas šajā spēlē kopā nopelnīja 115 soda minūtes, pie 83 tiekot "Torpedo" hokejistiem, bet pie 32 "Dinamo" vienībai.

Daugaviņš šajā mačā laukumā neizgāja.

Tikmēr divu Austrumu konferences kopvērtējuma augšgala komandu duelī Kazaņas "Ak Bars" viesos ar 3:2 (0:1, 2:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Omskas "Avangard", uzvaras vārtus gūstot Albertam Jaruļinam.

Savukārt pie "sausās" uzvaras tika Zagrebas "Medveščak", kas viesos ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pārspēja "Soči" hokejistus. Uzvaras vārtus viesiem guva Bobijs Batlers, kurš bija precīzs sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, bet Drū Makintairs atvairīja visas 39 "Soči" vienības mestās ripas.

Tikmēr Maskavas "Spartak", kuras treneru kolektīvā strādā Viktors Ignatjevs, savā laukumā ar 4:2 (0:1, 1:0, 3:1) pārspēja Bratislavas "Slovan". Savukārt Ņižņekamskas "Ņeftehimik" viesos ar 6:2 (1:1, 2:0, 3:1) pārspēja Novosibirskas "Sibirj", bet Jekaterinburgas "Avtomobilist" savu skatītāju priekšā ar 4:3 (0:0, 2:0, 2:3) pārspēja Ķīnas vienību Pekinas "Kuņluņ Red Star", trīs vārtus gūstot Artjomam Garejevam.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 84 punktiem 34 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, no kuras sešus punktus atpaliek Maskavas CSKA. Savukārt trešā ar 66 punktiem ir "Torpedo", kamēr Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 51 punktu ir astotā, bet Artūrs Kulda un Helsinku "Jokerit" ar 50 punktiem atrodas pozīciju zemāk.

Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 29 punktiem 33 spēlēs starp 14 vienībām ir Rietumu konferences pēdējā vietā, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par 22 punktiem.
Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 77 punktiem 35 mačos ir pašreizējā Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg", kamēr Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 51 punktu ir sestā, bet "Lada" ar 38 punktiem ir priekšpēdējā pozīcijā starp 15 komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!