Foto: Itar-Tass/Scanpix

Par spēcīgās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Ufas "Salavat Julajev" galveno treneri otrdien apstiprināts Latvijā labi zināmais krievu speciālists Vladimirs Jurzinovs jaunākais.

Jurzinovs bija "Salavat Julajev" galvenā trenera pienākumu izpildītājs jau kopš pagājušā gada Ziemassvētkiem, kad atlaists tika Veners Safins, bet tagad viņš oficiāli apstiprināts amatā.

Šajā sezonā "Salavat Julajev" izstājās Gagarina kausa Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā, kad ar 3-4 piekāpās latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētajai Kazaņas "Ak Bars" vienībai.

Tā kā padomju laikos Jurzinova tēvs, arī Vladimirs Jurzinovs, bija Rīgas "Dinamo" galvenais treneris, 1988.gadā speciālists tieši Latvijā beidza augstskolu.

Trenera karjeru viņš sāka 1992.gadā, bet pēc tam Jurzinovam jaunākajam tiešas saskarsmes ar Latviju nav bijis. "Salavat Julajev" treneru korpusā viņš strādā kopš 2011.gada.

Kā zināms, "Salavat Julajev" 2010./2011.gada sezonā izcīnīja Gagarina kausu, gāžot no troņa divkārtējos čempionus "Ak Bars".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!