Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" svētdien triumfēja tradicionālajā pirmssezonas pārbaudes turnīrā "Latvijas Dzelzceļa" kausā.

Turnīra ceturtajā spēlē "Dinamo" ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) pārspēja Kazaņas "Ak Bars", kas tādējādi izcīnīja otro vietu.

Rīgas "Dinamo" šajā mačā vadībā izvirzījās jau otrajā minūtē, kad vārtu priekšā ripu vārtos iedabūja Andris Džeriņš, taču minūti vēlāk Romāns Abrosimovs ar spēcīgu un precīzu metienu pārspēja Kristeru Gudļevski. Otrajā periodā Lauris Dārziņš izmantoja izgājienu pret vārtsargu un atguva vadību "Dinamo", bet astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām Brendons Makmilans dubultoja pārsvaru. Pēdējā minūtē "Ak Bars" vienus vārtus spēja atspēlēt.

Pirms tam trešo vietu turnīrā nodrošināja Jaroslavļas "Lokomotiv", kas ar 5:3 (1:0, 1:3, 3:0) pārspēja Minskas "Dinamo".

Kopvērtējumā "Dinamo" četrās spēlēs izcīnīja tikai uzvaras un ieguva astoņus punktus, otrā ar sešiem punktiem bija Kazaņas "Ak Bars", tālāk ar četriem punktiem sekoja Jaroslavļas "Lokomotiv", divi punkti bija Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandai, bet bez punktiem palika Minskas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" tradicionālajā "Latvijas Dzelzceļa" kausā triumfēja ceturto reizi, iepriekš tas izdevās 2009., 2012. un 2018. gadā. "Ak Bars" šajā turnīrā uzvarējusi trīs reizes.

Rīgas "Dinamo" jauno sezonu sāks 2. septembrī, kad savā laukumā tiksies ar Maskavas "Spartak", ko pārstāv Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!