Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas treneru vadīto Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu duelī Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā pērnās sezonas čempione Sanktpēterburgas SKA piektdien savā laukumā ar 5:1 (2:1, 1:0, 2:0) pārspēja Toljati "Lada", kam pie stūres ir Artis Ābols.

Ar diviem gūtiem vārtiem uzvarētāju labā atzīmējās Aleksandrs Barabanovs.

Mača rezultātu spēles septītajā minūtē atklāja mājinieks Antons Belovs, bet trīsarpus minūtes vēlāk Barabanovs mājinieku pārsvaru dubultoja. Tomēr piecas minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām Aleksejs Volgins vairākumā vienus vārtus atguva.

Tomēr otrā perioda otrajā minūtē Jevgēņijs Dadonovs atjaunoja divu vārtu pārsvaru, bet trešās trešdaļas sākumā Ņikita Gusevs guva ceturtos vārtus SKA labā. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Barabanovs panāca jau 5:1, neatstājot pretiniekiem nekādas cerības uz atspēlēšanos.

"Lada" rindās šajā spēlē nepiedalījās vārtsargs Edgars Masaļskis un aizsargs Kristaps Sotnieks, jo abi devušies palīgā Latvijas izlasei Rīgā notiekošajā 2018.gada Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Tāpat Latvijas izlasei palīgā devies uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kura pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 4:1 (3:0, 1:1, 0:0) savā laukumā uzveica Novosibirskas "Sibirj".

Tikmēr Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" nākamā pretiniece Ufas "Salavat Julajev" viesos ar 3:4 (1:2, 2:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Ar diviem gūtiem vārtiem uzvarētāju labā atzīmējās Aleksandr Torčeņuks, bet uzvaras "bullīti" realizēja Tommi Kiviste.

Savukārt uzvaru piektdien svinēja Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. "Lokomotiv" savā laukumā ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) pārspēja Novokuzņeckas "Metallurg".

"Sauso" uzvaru Jaroslavļas vienības vārtos izcīnīja vārtsargs Aleksejs Murigins.

Ar 14 punktiem piecās spēlēs Maskavas "Dinamo" atrodas Rietumu konferences un visas līgas līderpozīcijā. Par diviem punktiem atpaliek Maskavas CSKA, bet par trim tiek apsteigta SKA.

Tikmēr Austrumos līdere ir Omskas "Avangard", kas piektdien ar 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) viesos pārspēja Podoļskas "Vitjaz". "Avangard" tikusi pie 13 punktiem piecās spēlēs, bet "Lada" ar astoņiem punktiem ir trešā.

Savukārt Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" un Kazahstānas vienība Astanas "Baris" ir vienīgās, kas šosezon joprojām cīnās bez punktiem, tiesa, Baltkrievijas komanda Minskas "Dinamo" sacensībās vēl nemaz nav iesaistījusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!