Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas hokeja aizsarga Artūra Kuldas komandas biedrs Novosibirskas "Sibirj" vienībā soms Jori Lehtera pirms pievienošanās Kontinentālajai hokeja līgai (KHL) uzskatījis, ka Krievijā valda briesmīgi apstākļi un pat nav, ko ēst, raksta krievu mediji.

"Šausmu stāstus" par Krieviju somu uzbrucējam esot stāstījis viņa tēvocis, pirmais somu hokejists, kas spēlējis Superlīgā, Tero Lehtera. "Šausmu lietas [viņš stāstīja!] Saklausījies viņa stāstus, bija gatavs vissliktākajam," saka Jori Lehtera intervijā "Sportbox.ru". "Pirms 10 gadiem viņš spēlēja "Ņeftehimik" un viņa briesmīgie stāsti par pārtiku, treniņnometnēm un viesnīcām mani nedaudz sabiedēja. Piemēram, viņš atcerējās, ka hokejisti trenējās kā traki trīs reizes dienā, pilsētā nav bijis restorānu, bet dzīvošana bijusi vietās, kas ne pārāk tam bija derīgas."

Ierodoties Krievijā, somu hokejists ar atvieglojumu secinājis, ka sadzīve tur ir uzlabojusies un uztraukumam nav pamata. "Viss izrādījās ne tik briesmīgi, kā gaidīju. Pat biju iedomājies, ka te nav, ko ēst," saka Lehtera. "Somijā visi domā, ka Krievijā nav nekā, ko pirkt, ka te nav laba ēdiena un tamlīdzīgi. Par laimi, tā nav patiesība."

KHL Lehtera aizvada otro sezonu - pērn viņš pārstāvēja Jaroslavļas "Lokomotiv", tad pievienojās "Sibirj" komandai, kurā spēlē arī šosezon.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!