Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Vācijas trešās līgas klubs Leipcigas "IceFighters" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā plāno startēt tikai no 2012./2013.gada sezonas, intervijā Vācijas laikrakstam "Bild" pastāstījis kluba potenciālais investors Štefans Lindners.

Kā ziņots, martā kluba vadība pirmo reizi nāca klajā ar vēlmi iesaistīties KHL.

Vācu biznesmenis Lindners, kurš jau trīs gadus dzīvo Sanktpēterburgā, vēlas klubā investēt ievērojamus finansiālos līdzekļus, lai tuvāko divu gadu laikā izveidotu konkurētspējīgu vienību un uzlabotu vietējās hokeja halles stāvokli, kas pagaidām neatbilst KHL prasībām.

"KHL vēlas izplesties Rietumu virzienā. Berlīne un Hannovere no iespējas iesaistītes līgā ir atteikušās, tāpēc šī ir Leipcigas lielā iespēja," citēts Lindners.

"KHL ir ieinteresēti sadarboties ar komandu no lielas pilsētas. Mums ir starptautiska lidosta un kopumā laba infrastruktūra. Pašlaik esam atraduši vecu ledus halli ar 7 000 skatītāju ietilpību. Ieguldot tajā piecus miljonus eiro (2,5 miljonus latu), mēs varēsim to padarīt atbilstošu KHL prasībām," izteicās Lindners.

Tāpat biznesmenis atklāja, ka finansiālo līdzekļu piesaistes labad tiks izveidots mārketinga koncerns, kura vadīšanai tiks piesaistīta persona, kas agrāk nodarbojusies ar līdzīgiem pienākumiem Pirmās formulas (F-1) komandā "Sauber".

"Esmu par 100 procentiem pārliecināts, ka klubs neatteiksies no šādas iespējas. Kluba direktors Andrē Kruls vienību ir novedis tuvu bankrotam, bet šāds piedāvājums ir viņu iespēja uz glābiņu," piebilda Linders.

Kā ziņots, nākamajā sezonā KHL, visticamāk, parādīsies slovāku Popradas "Lev". Kā iztecies līgas prezidents Aleksandrs Medvedevs, tuvu dalībai KHL esot arī somu Espo "Blues" un Itālijas "Milan" komandas."

Kā ziņots, vēlmi iesaistīties KHL pēdējā laikā izteicis arī Baltkrievijas klubs Minskas "Junostj".

Kā zināms, pašlaik KHL spēlē tikai trīs ārzemju klubi, kas nav no Krievijas - Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", Kazahstānas vienība Astanas "Baris" un Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo".

Tāpat jau zināms, ka nākamās sezonas Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) turnīrā apstiprināta "Lev" jaunatnes komanda "Tatranšti vlci".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!