Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenajam trenerim Jūliusam Šupleram esot piedāvājis otrā trenera amatu, nevis galvenā, kā iepriekš krievu presē citēts pats slovāku speciālists.

Šuplers marta sākumā intervijā krievu laikrakstam "Pravda" izteicās, ka viņam piedāvāts Latvijas valstsvienības trenera amats.

"Šuplera izteicieni ir pārpratums," Lipmans ceturtdien izteicās intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Sporta studija 19:30". "Mums bija saruna, un mans viedoklis ir tāds, ka izlasē būtu nepieciešams kāds cilvēks no "Dinamo"."

"Tāpēc Šupleram piedāvāju iespēju būt trenera palīgam," Lipmans stāstīja, gan uzreiz jau sakot, ka pieļāvis iespēju, ka Šuplers to noraidīs. "Tāpēc otrs piedāvājums sekoja Sandim Ozoliņam."

Lipmans Ozoliņam piedāvājis izlases ģenerālmenedžera amatu un saņēmis pozitīvu attieksmi. "Domāju, ka ar Sandi viss izdosies."

Pēdējā laikā klīdušas baumas par vairāku "Dinamo" spēlētāju nevēlēšanos spēlēt izlasē, tomēr Lipmans uzskata, ka šajā jautājumā viss būs kārtībā.

"Baumas klīst dažādas, tomēr puiši ir apzinīgi valsts pilsoņi," uzsvēra Lipmans. "Ir ļoti nozīmīgi, ka viņi pārstāv izlasi, un nešaubos, ka visi arī spēlēs."

Lipmans piebilda, ka Latvijas izlasei aug ļoti laba maiņa, atgādinot, ka U-20 izlase pagājušajā gadā atgriezās pasaules čempionāta augstākajā divīzijā. "To pašu gaidām no U-18 izlases."

Kā ziņots, U-18 izlase pasaules čempionāta pirmās divīzijas turnīru aizvadīs nākamajā mēnesī Rīgā.

Tikmēr Latvijas pieaugušo valstsvienība gatavošanos Slovākijā paredzētajam pasaules čempionātam uzsāks jau pirmdien Piņķos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!