Foto: F64

Pazīstamais Latvijas hokeja speciālists Oļegs Znaroks varētu kļūt par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galveno treneri, intervijā portālam "freecity.lv" izteicies Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

"Cik esmu dzirdējis, tiek izskatīts variants, ka Oļegs Znaroks varētu strādāt Rīgas "Dinamo" komandā," citēti Lipmana izteikumi.

Kā atzina LHF prezidents, tad pirms vairākiem mēnešiem viņš Maskavā ticies ar Znaroku, kurš paudis vēlēšanos atgriezties Latvijā . Znaroks arī esot gatavs strādāt par mazāku samaksu.


Runas par to, ka Znaroks varētu kļūt par Rīgas "Dinamo" treneri ir kopš kluba dibināšanas.

2008.gadā Znaroks kopā ar Hariju Vītoliņu sāka strādāt Krievijas klubā Balašihas MVD, kuru 2010.gadā aizveda līdz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas finālam. Pēc šīs sezonas Balašihas MVD apvienojās ar Maskavas "Dinamo", un par apvienotās komandas galveno treneri līdz pat šim brīdim strādā Znaroks. Aizvadītajā sezonā Znaroks ar Maskavas "Dinamo" triumfēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņā.

Profesionālā hokejista karjeru Znaroks beidza 2002.gadā, tad vairākus gadus bija dažāda līmeņa Latvijas jauniešu un junioru izlašu treneris, palīdzēja arī pieaugušo Latvijas izlasei. 2006.gadā pēc Rīgā notikušā pasaules čempionāta no Latvijas izlases galvenā trenera amata aizgāja Pjotrs Vorobjovs, un viņa vietu ieņēma Znaroks, kurš vadīja valstsvienību līdz pat 2011.gadam. Viņa vadībā Latvijas izlases augstākais sasniegums ir septītā vieta 2009.gada pasaules čempionātā, tomēr divas reizes pasaules čempionātos Znaroka vadībā valstsvienība cīnījusies arī par vietas saglabāšanu elitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!