Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Džeisī Lipons pirmdien izcēlās ar pirmajiem gūtajiem vārtiem šosezon, kas viņam ļauj izjust atvieglojumu, kluba mājaslapā citēts hokejists.

Jau ziņots, ka "Dinamo" hokejisti pirmdien pēcspēles metienos ar rezultātu 4:3 (0:2, 2:1, 1:0, 0:0, 1:0) pārspēja spēcīgo Sanktpēterburgas SKA vienību. Komanda gan divreiz spēles gaitā atradās zaudētājos ar divu vārtu deficītu.

"Komanda, pret ko šovakar cīnījāmies, bija tiešām ļoti meistarīga," atzīst Lipons. "Iesākām nedaudz lēnīgi, kā dēļ viņiem izdevās arī izvirzīties vadībā. Labi, ka mēs laicīgi spējām gūt pirmos vārtus, samazinot rezultātu līdz minimumam. Vairākums mums pēdējā laikā strādā. Vairākuma realizācija ir atslēga uzvarētām spēlēm. Ļoti patīkami pārspēt komandu, kura kopvērtējumā ir tik augstu."

Kanādas hokejists ar vārtu guvumu tieši pēc vairākuma beigām panāca rezultātu 2:3. Lai gan līdzšinējās 17 spēlēs uzbrucējs bija sakrājis vien divas rezultatīvas piespēles, pirmdien viņš laukumā tika sūtīts pirmajā uzbrucēju virknējumā. Ar precīzo metienu viņš pārspēja bijušo Amerikas hokeja līgas (AHL) vienības Manitobas "Moose" komandas biedru Mihailu Berdinu.

"Forši gūt vārtus pret sev zināmu vārtsargu – pagājušajā sezonā spēlējām vienā komandā AHL. Šis vārtu guvums noņem nastu no maniem pleciem. Kādu laiku nebija izdevies gūt vārtus. Reizēm tā notiek – sezonā viss nerit kā iecerēts. Tad atliek vien strādāt. Cerēsim, ka tagad, jau ar mierīgāku prātu, izdosies vēl gūt vārtus," spriež 27 gadus vecais sportists.

Rīdzinieki ar šo uzvaru pārtrauca piecu zaudējumu sēriju, kuras laikā četras neveiksmes tika piedzīvotas tikai ar vienu vārtu starpību.

"Šāda uzvara bija ļoti nepieciešama," nosaka Lipons. "Šis panākums palīdzēs mūsu pārliecībai. Jau kādu laiku laukumā rādām labu sniegumu, izdarām vairāk metienus pa pretinieku vārtiem, taču pie uzvaras nespējām tikt. Ar citām sajūtām tagad dodamies uz priekšu. Darīsim visu, lai šīs sajūtas izdotos turpināt."

Savukārt Miks Indrašis, kurš izcēlās ar precīzo metienu trešā perioda otrā pusē, palīdzot komandai panākt papildlaiku, atzīmēja, ka komanda varēja labāk nospēlēt papildlaikā. Tā gaitā "dinamieši" divreiz tika pie iespējas spēlēt vairākumā.

"Ja godīgi, pie četri pret trīs vairākuma treniņos vispār neesam strādājuši. Tagad noteikti piestrādāsim. Varējām labāk. Domāju, ka spēlējām pārāk statiski, bija pārāk maz metienu. Vajadzēja vairāk kustības. Nebija īsti labi," skaidro Indrašis, kurš ar rezultativitātes punktiem izcēlies jau septiņos mačos pēc kārtas.

Nākamo spēli rīdzinieki aizvadīs trešdien, kad viesosies pie Čerepovecas "Severstaļ" vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!