Foto: Itar-Tass/Scanpix
Krievijā trešdien notikušajā aviokatastrofā šobrīd apstiprināta piecu ārzemju hokejistu bojāeja, ziņo Krievijas masu mediji.

"Lokomotiv" komandā sosezon spēlēja arī latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš. Par Skrastiņa likteni pagaidām oficiālas informācijas nav, zināms vien, ka viņš bijis avarējušā lidaparāta pasažieru sarakstā.

Kopumā avarējušajā lidmašīnā bijuši 11 ārvalstu pilsoņi, informējis Nacionālā krīžu vadības centra priekšnieka vietnieks Sergejs Mirošničenko. "Pēc sākotnējām ziņām, uz borta bija 11 ārvalstu pilsoņi," sacīja amatpersona.

Viņš informējis, ka lidaparātā bija 45 pasažieri, izdzīvojuši tikai divi.


"Mēs esam saņēmuši apstiprinājumu par trīs Čehijas hokejistu bojāeju: Jozefs Vašičeks, Jans Mareks un Karels Rahūneks," aģentūru informēja Čehijas vēstniecībā Maskavā.

"Mēs zinām, ka ir gājis bojā mūsu hokejists Pavols Demitra. Viņš bija vairāk nekā hokejists, viņš bija Slovākijas izlases kapteinis, slovāku hokeja ikona. Viņu zina visi, viņš bija nacionālais varonis. Protams, mums tā ir milzīga traģēdija," aģentūrai sacīja Slovākijas vēstniecības trešais sekretārs Rastislavs Moito.

Savukārt Zviedrijas puse apstiprināja vārtsarga Stefana Līva bojāeju.

"To mums apliecināja Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas karstajā līnijā," aģentūrai "Interfax" paudis Zviedrijas vēstniecības preses pārstāvis Bengts Eriksons.

Iepriekšējā sezonā Līvs spēlēja Novosibirskas "Sibirj". Stefans Livs "Sibirj" vārtos aizvadījis 42 spēles, četrās no kurām palicis "sausā", un komandas līdzjutēji viņu atzina par kluba labāko spēlētāju.

Viņš arī bija Zviedrijas hokeja izlases pirmais vārtsargs.

Jau ziņots, ka trešdien Tunošnas lidostā avarējusi lidmašīna JAK-42, kurā atradusies Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" hokeja komanda, kas devās uz KHL pirmo spēli Minskā.

Krievijas masu mediju sniegtā informācija ir pretrunīga - pēc dažiem informācijas avotiem bojā gājuši 34 cilvēki, pēc citiem - 36. Avoti Tunošnas lidostā aģentūru "Interfax" informēja, ka saskaņā ar jaunākajām ziņā katastrofas brīdī lidmašīnā bija 45 cilvēki.

Aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz avotu drošības struktūrās, informē, ka glābēji pagaidām atraduši 26 bojāgājušo mirstīgās atliekas. "Daļa pasažieru mirstīgo atlieku kopā ar lidmašīnas atlūzām atrodas Volgā. Sākotnējā informācija liecina, ka uz borta bija arī ārvalstu pilsoņi, pasažieru saraksts pašlaik tiek precizēts," informējis avots.

Aģentūra "Interfax", atsaucoties uz avotu, pārzinošu situāciju, ziņo, ka bojā gājušās komandas sastāvā bijuši Šveices, Polijas, Ukrainas, Čehijas, Vācijas, Baltkrievijas, Latvijas un citu valstu hokejisti.

Lidmašīna esot nogāzusies neilgi pēc pacelšanās divu kilometru attālumā no lidostas un aizdegusies. Avārijas iemesls pagaidām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!