Foto: Itar-Tass/Scanpix
Trešdien Tunošnas lidostā aviokatastrofā avarējusi lidmašīna JAK-42, kurā atradusies Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" hokeja komanda, kas devās uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pirmo spēli Minskā, vēsta aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz vietējo ārkārtas situācijas dienestu.

"Lokomotiv" preses dienests apstiprināja, lidmašīnā atradās visi "Lokomotiv" pamatsastāva spēlētāji.

"Sākotnēji negribējām tam noticēt. Bet tagad cerību nav. Komanda gājusi bojā," teica "Lokomotiv" preses sekretārs Vladimirs Malkovs. "Dzirdēju, ka divi cilvēki izdzīvojuši un atrodas kritiskā stāvoklī."

Malkovs teica, ka neviens Jaroslavļā nav palicis, jo uz Minsku devušies visi spēlētāji, arī savainotie. Uz Minsku devušies arī četri jaunieši.


Krievijas masu mediju sniegtā informācija ir pretrunīga - pēc dažiem informācijas avotiem bojā gājuši 34 cilvēki, pēc citiem - 36. Avoti Tunošnas lidostā aģentūru "Interfax" informēja, ka saskaņā ar jaunākajām ziņā katastrofas brīdī lidmašīnā bija 45 cilvēki, 44 no tiem gājuši bojā.

Aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz avotu drošības struktūrās, informē, ka glābēji pagaidām atraduši 13 bojāgājušo mirstīgās atliekas. "Daļa pasažieru mirstīgo atlieku kopā ar lidmašīnas atlūzām atrodas Volgā. Sākotnējā informācija liecina, ka uz borta bija arī ārvalstu pilsoņi, pasažieru saraksts pašlaik tiek precizēts," informējis avots.

Aģentūra "Interfax", atsaucoties uz avotu, pārzinošu situāciju, ziņo, ka bojā gājušās komandas sastāvā bijuši Šveices, Polijas, Ukrainas, Čehijas, Vācijas, Baltkrievijas, Latvijas un citu valstu hokejisti.

Lidmašīna esot nogāzusies neilgi pēc pacelšanās divu kilometru attālumā no lidostas un aizdegusies. Avārijas iemesls pagaidām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!