Foto: LETA
Valsts prezidents Andris Bērziņš, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) un ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (V) pauž dziļu līdzjūtību par Latvijas hokejista Kārļa Skrastiņa bojāeju trešdien Krievijā notikušajā aviokatastrofā, kurā gāja bojā lielākā daļa Skrastiņa pārstāvētā kluba Jaroslavļas "Lokomotiv" spēlētāju.

Valsts prezidents Andris Bērziņš nosūtījis līdzjūtības vēstules Krievijas prezidentam Dmitrijam Medvedevam un Latvijas hokejista Kārļa Skrastiņa ģimenei, izsakot visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem un hokeja līdzjutējiem Latvijā, Krievijā un visā pasaulē saistībā ar Krievijā pie Jaroslavļas notikušo lidmašīnas avāriju, kurā gājuši bojā Kontinentālās hokejā līgas komandas "Lokomotiv" sportisti, informēja prezidenta kancelejas Preses dienests.


"Šī ir šokējoša un melna diena Latvijas sportā – mēs esam zaudējuši izcilu sportistu, vienu no Latvijas hokeja izlases balstiem Kārli Skrastiņu. Viņš vienmēr paliks mūsu sirdīs kā dzelzs vīrs un Latvijas patriots, kas dedzīgi un pašaizliedzīgi aizstāvēja Latvijas godu hokeja izlases spēlēs, nežēlojot ne laiku, ne spēku valstsvienības labā," atzīst Valsts prezidents.

Dombrovskis izsaka visdziļāko līdzjūtību Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Jaroslavļas "Lokomativ" tuviniekiem un daudzajiem hokeja draugiem Latvijā, Krievijā un citur pasaulē, ko satriekusi negaidītā traģēdija, portālu "Delfi" informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

"Kārtējais traģiskais negadījums Latvijai ir atņēmis vienu no spožākajiem hokeja talantiem, un šajā grūtajā brīdī sērās esam kopā ar izcilā latviešu hokejista Kārļa Skrastiņa ģimeni. Kārlis Skrastiņš sniedzis nenovērtējamu ieguldījumu Latvijas hokeja attīstībā, mūsu izlases panākumu kaldināšanā, un ir bijis un turpinās būt piemērs ikvienam Latvijas sportistam kā ar pašaizliedzīgu darbu un neatlaidību iespējams sasniegt visaugstākās panākumu virsotnes," tā Dombrovskis.

Tāpat Kristovskis izsaka dziļu līdzjūtību latviešu hokejista Kārļa Skrastiņa ģimenei un piederīgajiem, informēja Ārlietu ministrija.

"Kārlis Skrastiņš ir viena no Latvijas hokeja spožākajām zvaigznēm, viņš prata iekarot hokeja līdzjutēju sirdis abpus Atlantijas okeānam. Spēlējot NHL, viņš bija ieguvis leģendāro "dzelzs vīra" titulu, ko piešķir pēc nepārtraukti aizvadīto spēļu skaita. Par "dzelzs vīru" viņu dēvējam arī šodien un dēvēsim vienmēr. Neatlaidība un sīkstums bija viņa spilgtākās sportista īpašības. Tagad ir bezgala skumji no viņa atvadīties uz mūžu," saka Kristovskis.

Ārlietu ministrs izsaka līdzjūtību arī visiem Kārļa Skrastiņa kādreizējiem komandas biedriem un visiem Latvijas hokeja līdzjutējiem.

Jau ziņots, ka Latvijas vēstniecības Krievijā saņemtās oficiālās ziņas no kaimiņvalsts varas iestādēm liecina, ka traģiskajā aviokatastrofā Jaroslavļas apgabalā, kurā gāja bojā lielākā daļa Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Jaroslavļas "Lokomotiv" spēlētāju, miruši 43 no 45 pasažieriem. Latvijas aizsarga Kārļa Skrastiņa vārda nav starp izdzīvojušajiem, tomēr arī viņa bojāeja nav oficiāli apstiprināta.

Trešdien Tunošnas lidostā avarējusi lidmašīna JAK-42, kurā atradusies Skrastiņa pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" hokeja komanda, kas devās uz KHL pirmo spēli Minskā.

Krievijas masu mediji informē, ka katastrofā gājuši bojā 43 no 45 lidmašīnas pasažieriem un apkalpes. Dažas stundas pēc katastrofas bija atrastas vairāk nekā 30 cilvēku mirstīgās atliekas. Oficiāli apstiprināta trīs Čehijas spēlētāju, viena slovāka, kā arī zviedru vārtsarga nāve. Ir zināms, ka katastrofā izdzīvoja 26 gadus vecais komandas hokejists Aleksandrs Gaļimovs un viens bortinženieris.

Lidmašīna nogāzusies neilgi pēc pacelšanās divu kilometru attālumā no lidostas un aizdegusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!