Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) nosūtījis līdzjūtību Jaroslavļas gubernatoram Sergejam Vahrukovam par aviokatastrofu, kurā gāja bojā Jaroslavļas hokeja kluba "Lokomotiv" dalībnieki, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

"Traģēdiju, kurā aprāvās komandas "Lokomotīve" dalībnieku dzīvības, kopā ar Jums pārdzīvo visi rīdzinieki. Šajā grūtajā brīdī mēs sērojam kopā ar bojāgājušo ģimenēm un tuviniekiem", teikts nosūtītajā līdzjūtībā.

Arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) trešdien nosūtījusi līdzjūtības vēstuli Krievijas Federācijas Valsts domes priekšsēdētājam Borisam Grizlovam saistībā ar notikušo traģisko aviokatastrofu Jaroslavļā, kurā dzīvību zaudējuši Kontinentālās hokeja līgas kluba "Lokomotiv" komanda, informēja Saeimas Preses dienestā.

Saeimas vārdā Āboltiņa pauž visdziļāko līdzjūtību sērojošajām ģimenēm, kas pāragri zaudējušas tuviniekus, tostarp Kārļa Skrastiņa ģimenei, kā arī ikvienam hokeja līdzjutējam.

"Ziņa par Kārļa Skrastiņa pēkšņo zaudējumu ir liels trieciens mums visiem – gan viņa ģimenei, gan hokeja līdzjutējiem un ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Kārlis Skrastiņš bija ne tikai izcils sportists, bet arī patiess mūsu valsts patriots. Viņš vienmēr ir aizstāvējis Latvijas vārdu, spēlējot mūsu valsts hokeja izlasē," uzsver Āboltiņa.

"Viņš vienmēr ir iedvesmojis mūs ar savu azartu un patriotismu hokeja laukumā un devis ierosmi jauniešiem uzsākt sporta gaitas. Kārlis Skrastiņš bija viens no tiem, kas godam nesa Latvijas vārdu pasaulē. Šajā traģiskajā dienā savās domās esmu kopā ar Kārļa sievu Zani, viņu bērniem un tuviniekiem," saka Saeimas spīkere Āboltiņa.

Jau ziņots, ka trešdien Tunošnas lidostā avarējusi lidmašīna JAK-42, kurā atradusies Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" hokeja komanda, kas devās uz KHL pirmo spēli Minskā. Lidmašīna esot nogāzusies neilgi pēc pacelšanās divu kilometru attālumā no lidostas un aizdegusies.

Krievijas Ārkārtas situācijas ministrijas saraksts par pasažieriem, kuri atradās lidmašīnā, liecina, ka Latvijas hokeja izlases aizsargs Kārlis Skrastiņš trešdien gāja bojā aviokatastrofā Jaroslavļas apgabalā, avarējot lidmašīnai " JAK-42".

Saraksts liecina, ka lidmašīnā atradās kopumā 45 cilvēki – astoņi apkalpes locekļi un 37 pasažieri. Krievijas varas iestādes iepriekš apliecināja, ka katastrofā izdzīvojuši tikai divi cilvēki – Krievijas hokejists Aleksandrs Gaļimovs un bortinženieris Aleksandrs Sizovs. Ministrijas publiskotais saraksts liecina, ka Skrastiņš bijis lidmašīnā, tādējādi viņa bojāeja uzskatāma par apstiprinātu.

Latvijas Hokeja federācija (LHF) portālam "Delfi" apliecināja, ka Ārlietu ministrija informējusi LHF par Skrastiņa bojāeju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!