Foto: Itar-Tass/Scanpix
Krievijas federācijas aviācijas aģentūra trešdien paziņoja sākotnēji lidmašīnas "YAK-42" aviokatastrofas iemeslus, kurā bojā gāja visa Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā spēlēja arī Latvijas izlases aizsargs Kārlis Skrastiņš.

Lidmašīna pacelšanās brīdī nespēja uzņemt nepieciešamo augstumu un sadūrusies ar radiobākas antenu, kas bijusi ārpus skrejceļa. Pēc sadursmes lidmašīna sadalījusies vairākās daļās un nokritusi uz zemes.


Jaunākā informācija vēsta, ka bojā gājuši visi hokeja komandas spēlētāji, arī Kārlis Skrastiņš, kurš esot bijis lidmašīnā katastrofas brīdī. Krievijas masu mediju sniegtā informācija ir pretrunīga - pēc dažiem informācijas avotiem bojā gājuši 34 cilvēki, pēc citiem - 36.

Aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz avotu drošības struktūrās, informē, ka glābēji pagaidām atraduši 13 bojāgājušo mirstīgās atliekas. "Daļa pasažieru mirstīgo atlieku kopā ar lidmašīnas atlūzām atrodas Volgā. Sākotnējā informācija liecina, ka uz borta bija arī ārvalstu pilsoņi, pasažieru saraksts pašlaik tiek precizēts," informējis avots.

Avoti Tunošnas lidostā aģentūru "Interfax" informēja, ka saskaņā ar jaunākajām ziņā katastrofas brīdī lidmašīnā bija 45 cilvēki, 44 no tiem gājuši bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!