Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Jaroslavļas "Lokomotiv" galvenais treneris Vladimirs Vujteks pirms Gagarina kausa izcīņas otrās kārtas sērijas sākuma ar Rīgas "Dinamo", uzskata, ka "Lokomotiv" sērijā ir favorīti, tāpēc arī attiecīgi noskaņo spēlētājus.

"Mums sevi jāsauc par favorītiem, jo mēs taču uzvarējām regulārajā čempionātā [Rietumu konferencē]. Sērijai mēs noskaņojamies kā favorīti," Vujteka teikto citē aģentūra "RIA Novosti".

"Noskaņojums komandai ir labs, visi gaida nākošo spēli. Pēdējo spēli sērijā ar Minsku mēs aizvadījām ļoti labi, es redzēju komandu kā labākajās regulārā čempionāta spēlēs. Ja mums izdosies atkārtot šādu sniegumu ar Rīgu, viss būs kārtībā," cer čehu speciālists.

Vujteks atzina, ka pirmās kārtas sērija pret Minskas "Dinamo" jaroslavļiešiem sanākusi grūta, taču galvenais, ka tika izcīnīta uzvara. Grūtības radušās pēc tam, kad tika zaudēts sērijas otrajā spēlē savā laukumā.

"Grūti pateikt, vai ar rīdziniekiem būs sarežģītāk. Izslēgšanas spēlēs vienmēr var būt pārsteigumi, var dabūt kādu traumu un viss... Šīs spēles ir neprognozējamas. Rīdzinieki aizvadīja tikai par vienu spēli mazāk nekā mēs, nogurums, domāju, ir vienāds," uzskata Vujteks.

"Lokomotiv" treneris neesot redzējis Rīgas "Dinamo" spēles pret Maskavas "Dinamo". "Nevaru pateikt, vai Rīgas klubs mums ir ērts vai neērts pretinieks. Mums ar viņiem jāspēlē, tāpēc sitīsimies par tikšanu nākošajā kārtā. Publiski neatklāšu, ko esam izdomājuši pret Rīgu, kas pēc manām domām ir līdzīga Minskas komandai. Viņi arī ar mums spēlēs uz pretuzbrukumiem," pārliecināts ir pieredzējušais treneris, kurš ir labs draugs Rīgas "Dinamo" galvenajam treneris slovākam Jūliusam Šupleram.

Sērijā līdz četrām uzvarām pirmās divas spēles 8. un 10.martā notiks Jaroslavļā, bet nākamie divi mači 12. un 14.martā risināsies "Arēnā Rīga". Sestdienas spēle Rīgā sāksies neierasti agri - plkst.13, jo vakarā turpat notiks dziedātāja Valērija Meladzes koncerts.

Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā rīdzinieki ar 4:2 uzvarēja Maskavas "Dinamo", bet Rietumu konferences uzvarētājiem Jaroslavļas "Lokomotiv" vajadzēja septiņas spēles, lai ar 4:3 pieveiktu Minskas "Dinamo".

"Lokomotiv" KHL regulārajā sezonā savāca trešo lielāko punktu summu no visām komandām un lielāko Rietumu konferencē, bet Rīgas "Dinamo" ieņēma septīto vietu. Rīdzinieki izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā bija vienīgā līgas komanda, kura no tālākās cīņas izslēdza rangā augstāk esošu komandu.

KHL regulārajā sezonā "Dinamo" uzvarēja "Lokomotiv" savās mājās ar 5:3, bet zaudēja viesos ar 1:3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!