Foto: Sputnik/Scanpix

Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, piektdien Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

"Lokomotiv" savās mājās ar 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) uzvarēja Zagrebas "Medveščak" vienību no Horvātijas, kas cieta ceturto neveiksmi piecos mačos.

Laukuma saimniekiem pirmajā periodā vārtus guva Petri Kontiola un Emiļs Gaļimovs, uz ko viesi atbildēja ar Aleksandra Žirū precīzu metienu otrajā trešdaļā. Atlikušajā laikā rezultāts nemainījās, kas ļāva "Lokomotiv" gūt pirmo uzvaru kopš 30. septembra.

Jaroslavļas komandas vārtos teicamu spēli aizvadīja Aleksandrs Murigins, kurš atvairīja 33 no 34 metieniem.

Tikmēr vēl vienā mačā Maskavas apgabala "Vitjaz" savā laukumā ar 3:2 (2:0, 0:0, 1:2) uzvarēja Bratislavas "Slovan", izcīnot ceturto uzvaru piecos mačos. Zīmīgi, ka šī vienīgā neveiksme tika piedzīvota pret Rīgas "Dinamo" (0:4).

Tikmēr "Slovan" komandai pārtrūka trīs uzvarētu spēļu sērija.

"Vitjaz" labā vārtus guva Miro Āltonens, Aleksejs Kopeikins un Aleksejs Makejevs, bet "Slovan" rindās izcēlās Džefs Tafē un Andrejs Mesārošs.

Vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" ceturtdien viesos ar 1:4 (0:0, 0:1, 1:3) zaudēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Sanktpēterburgas SKA, ciešot otro zaudējumu pēc kārtas un 15. šosezon 19 aizvadītos mačos.

Sestdien rīdzinieki noslēgs trīs izbraukuma spēļu sēriju, mērojoties spēkiem ar Maskavas CSKA.

Visas līgas un Rietumu konferences kopvērtējuma līdere ar 51 punktu 21 mačā ir Sanktpēterburgas SKA, bet par četriem punktiem mazāk ir Maskavas CSKA rēķinā, kas arī aizvadījusi vienu spēli vairāk. Trešo vietu ar 42 punktiem 20 mačos ieņem Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, kamēr ceturtā ar 35 punktiem 21 cīņā ir Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", bet punkts mazāk ir "Lokomotiv" komandai.

Tikmēr Artūrs Kulda un Helsinku "Jokerit" ar 27 punktiem atrodama devītajā vietā, bet Rīgas "Dinamo" ar 11 punktiem 19 mačos ir pēdējā Rietumu konferencē un visā līgā, kur no pirmspēdējās pozīcijas atpaliek par četriem punktiem, bet no astotās pozīcijas konferencē to šķir jau 20 punkti.

Austrumu konferences pirmajā vietā ar 43 punktiem 20 spēlēs atrodas Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg", no kuras par četriem punktiem atpaliek Omskas "Avangard". Savukārt Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", kuru trenē Artis Ābols, ar 29 punktiem 20 cīņās ir sestā, bet Oskars Bārtulis un Vladivostokas "Admiral" ar 27 punktiem 19 mačos ir astotajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!