Foto: Reuters/Scanpix
Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kuras pamatsastāvs pirms sezonas gāja bojā aviokatastrofā, tomēr varētu atteikties no dalības šīs sezonas Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionātā, vēsta portāls "gazeta.ru".

Kā ziņots, pēc 7.septembrī notikušās traģēdijas vienība atsauca savu dalību no šīs sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) turnīra un tika nolemts, ka "Lokomotiv" no 1.decembra sāks piedalīties VHL sacensībās.Savukārt KHL "Lokomotiv" plānots atgriezties nākamajā sezonā, turklāt vienībai būs garantēta vieta izslēgšanas spēlēs.

Tomēr pašlaik vienības jaunā sastāva komplektācija noris lēni un secināts, ka līdz 1.decembrim var nepietikt laika nokomplektēt divas komandas - dalībai VHL un Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) sacensībās.Tāpēc "Lokomotiv" vadība jau šonedēļ varētu atteikties no dalības VHL.

Tomēr pati "Lokomotiv" komanda šo informāciju otrdien noliedza.

""Lokomotiv" hokeja klubs oficiāli apstiprina savu plānu 12.decembrī uzsākt dalību VHL," teikts paziņojumā. "Šobrīd darbs pie komandas komplektēšanas rit pēc grafika. Nekādu priekšnosacījumu, lai nesavāktu sastāvus dalībai MHL un VHL, nav."

Kā ziņots, līdz šim "Lokomotiv" komanda nokomplektēta ar pieciem hokejistiem vecumā līdz 22 gadiem, kuri visi uzaicināti no citām vienībām - kā pirmie Jaroslavļas klubam pievienojušies Emils Gaļimovs, Jegors Jakovļevs, Oļegs Jašins, Vladislavs Kartajevs un viens no rezultatīvākajiem šīs sezonas MHL spēlētājiem - Daniils Apaļkovs.

Vienība no katras KHL komandas nelūgs vairāk par vienu spēlētāju. Jaroslavļas klubs arī iepriekš vēlējās, lai tam KHL čempionātā par vienu spēlētāju tiktu palielināts leģionāru limits - tā varēs pieteikt sešus ārzemju hokejistus.

Jau vēstīts, ka 7.septembrī neilgi pēc pacelšanās avarēja "Jak-42" markas lidmašīna, kurā atradās visa "Lokomotiv" komanda, kurā spēlēja arī viens no visu laiku labākajiem latviešu aizsargiem Kārlis Skrastiņš.

Lidmašīnā atradās 45 pasažieri, 43 no tiem gāja bojā katastrofas vietā, tostarp arī Skrastiņš. Izdzīvoja vienīgi borta inženieris Aleksandrs Sizovs un Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs, kurš gan pēc piecas dienas ilgas cīņas par dzīvību slimnīcā mira.

Par "Lokomotiv" vienības jauno galveno treneri kļuvis Pjotrs Vorobjovs, kurš 2006.gada pasaules čempionātā Rīgā vadīja Latvijas izlasi.

Pašlaik MHL sacensībās spēlē Jaroslavļas "Loko" vienība, kas ar 48 punktiem 25 spēlēs atrodas Austrumu konferences Pievolgas divīzijas līderpozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!