Foto: AFP/Scanpix

Jaroslavļas "Lokomotiv" hokeja komandas traģēdijas upuru radinieki iesnieguši prasību, pieprasot 105 miljonu rubļu (aptuveni 2,3 miljoni eiro) lielu sāpju naudu, vēsta Krievijas mediji.

Prasību iesnieguši sešu cietušo – Mihaila Balandina, Andreja Kirjuhina, Ivana Tkačenko, Jurija Uričeva, Artjoma Jarčuka un Maksima Šuvalova – radinieki, kurus pārstāv advokāts Igors Trunovs.

"2011.gada 7.septembra hokeja kluba Jaroslavļas "Lokomotiv" traģēdija bojā gājušo radinieku pārstāvji iesnieguši prasību Tveras tiesā ar prasību izmaksāt sāpju naudu par radinieku bojāeju un kompensēt morālās ciešanas, kā arī izmaksāt apdrošināšanas naudu," teikts paziņojumā.

Kā atbildētāji tiesā norādīti aviācijas kompānija "JAK Serviss", divas apdrošināšanas kompānijas "SOGAZ" un "Uralsib", kā arī citas kompānijas, kuras iesaistītas traģēdijā.

2011.gada 7.septembris pasaules sporta vēsturē paliks ar traģiskāko notikumu hokeja vēsturē – Krievijā netālu no Jaroslavļas neilgi pēc pacelšanās avarēja lidmašīna "JAK-42", kurā gāja bojā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda "Lokomotiv". Lidmašīnā atradās daudzas pasaules hokeja zvaigznes, arī latviešu "dzelzs vīrs" Kārlis Skrastiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!