Foto: AFP/Scanpix
Divi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubi – "Lokomotiv" un Sanktpēterburgas SKA – cīnās par krievu vārtsarga Semjona Varlamova iegūšanu, turklāt Jaroslavļas klubs jau ir izplatījis paziņojumu ar pretenzijām pret sportista un SKA kluba rīcību, raksta krievu prese.

Kā zināms, tiesības uz Semjonu Varlamovu KHL joprojām pieder Jaroslavļas "Lokomotiv", bet sportists kopā ar savu aģentu un SKA ir vērsušies pie līgas vadības ar aicinājumu atrisināt šo situāciju, un ļautu Varlamovam pievienoties Sanktpēterburgas klubam, kas izsauca asu reakciju no "Lokomotiv" vadības, ziņo "Sport Ekspress".

KHL komisijā, kas atbild par strīdiem saistībā ar līgumiem, saņemts kopīgs Varlamova, viņa aģenta Vjačeslava Mahrenska un SKA iesniegums ar aicinājumu pārskatīt iespēju nodot "Sporta tiesības" uz Varlamovu SKA un iespējām noslēgt līgumu starp Sanktpēterburgas klubu un Varlamovu.

"Klubs oficiāli paziņo, ka pati šā jautājuma rašanās ir pretrunā ar visām KHL Reglamenta normām un punktiem," teikts "Lokomotiv" paziņojumā. "Šobrīd visas tiesības uz vārtsargu pieder "Lokomotiv" un ir apstiprinātas ar līgumu, ko viņš parakstīja 2006. gadā. 2008. gadā, tas ir gadu pirms līguma termiņa beigām, Varlamovs bez kluba atļaujas pašrocīgi aizbrauca uz Nacionālo Hokeja līgu, kur līdz pat šim brīdim pārstāvēja Vašingtonas "Capitals". Tādējādi Krievijas Federācijas teritorijā, KHL, "Sporta tiesības" uz Semjonu Varlamovu pieder HK "Lokomotiv". Šo faktu apstiprinājusi KHL, piešķirot Varlamovam statusu "Konflikts"."

"Lokomotiv" norāda, ka līguma strīdu izskatīšanas komisijas kompetencē ietilpst jautājumi par "Konflikta" statusā esoša hokejistu algas apjomu, bet ne par viņu pāreju starp klubiem. Jaroslavļas klubs uzskata, ka gadījumā ar Varlamovu nepastāv strīds, jo saskaņā ar spēkā esošo KHL reglamentu spēlētājam pēc atgriešanās no Nacionālās Hokeja līgas KHL ir rakstiski jāinformē klubs, kam uz viņu pieder "Sporta tiesības", bet šajā gadījumā "Lokomotiv" šādu dokumentu nav saņēmuši. Tāpēc konkrēts finansiāls piedāvājums Varlamovam nav izteikts, un nedrīkst apgalvot, ka starp klubu un spēlētāju pastāvētu strīds, turklāt "Lokomotiv" pārmet KHL vadībai SKA interešu lobēšanu.

Varlamova aģents Mahrenskis intervijā portālam "sportbox.ru" izteicies, ka SKA vārtsargam piedāvājuši algu, kas ir astoņas reizes lielāka nekā Vašingtonas "Capitals", bet no "Lokomotiv" nekādi piedāvājumi pagaidām neesot saņemti.

KHL ceturtdien varētu izziņot lēmumu Varlamova līguma lietā, un, ja tas hokejistam būs pa prātam, viņš, iespējams, atgriezīsies Krievijā, norāda vārtsarga aģents.

Jau ziņojām, ka līguma piedāvājumu Varlamovam izteikuši arī Vašingtonas "Capitals', bet arī uz to hokejists pagaidām nav devis atbildi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!