Jaroslavļas "Lokomotiv" komandas vārtsargs Aleksejs Murigins otro nedēļu pēc kārtas iekļauts starp Kontinentālās hokeja līgas (KHL) aizvadītās nedēļas labākajiem spēlētājiem, vēsta līga.

Par nedēļas labāko vārtsargu Murigins pēc divu "sauso" spēļu aizvadīšanas tika nosaukts jau pagājušajā pirmdienā, bet pēdējo septiņu dienu laikā viņš aizvadījis vēl divas spēles bez ripas ielaišanas savos vārtos, kas viņam vēlreiz ļāva tikt pie labākā vārtsarga titula.

Murigins ripu savos vārtos nav ielaidis jau 266 minūtes un desmit sekundes, kas ir jauns līgas rekords. Zīmīgi, ka iepriekšējais rekords, 237 minūtes un 35 sekundes, arī piederēja "Lokomotiv" vārtsargam Kērtisam Senfordam, kurš martā paziņoja par profesionālās karjeras beigām.

Kā zināms, "Lokomotiv" komandā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Par nedēļas labāko aizsargu nosaukts dānis Jespers Jensens no Somijas vienības Helsinku "Jokerit", kurš trijās pagājušās nedēļas spēlēs ne tikai guva vienus vārtus, bet arī tika pie pozitīva lietderības koeficienta +3.

Savukārt par labāko uzbrucēju atzīts Antons Burdasovs no Sanktpēterburgas SKA vienības, kurš trijos mačos guva četrus vārtus un izpildīja trīs rezultatīvas piespēles, kā arī sasniedza lietderības koeficientu +4.

Burdasovs divās nedēļas spēlēs guva pa vieniem vārtiem, bet duelī ar vienu no līgas līderēm "Jokerit" pat izcēlās ar diviem precīziem raidījumiem.

Tikmēr par labāko jauno spēlētāju nosaukts Arta Ābola trenētās līgas pastarītes Toljati "Lada" uzbrucējs Deniss Gurjanovs, kurš trijos mačos guva vienus vārtus un izpildīja vienu rezultatīvu piespēli, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +1. 18 gadus vecais spēlētājs vidēji mačā pavadīja 11 minūtes un piecas sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!