Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" izslēgšanas spēlēs centīsies demonstrēt labāko iespējamo sniegumu, pastāstīja Latvijas kluba uzbrucējs Džeimijs Lundmarks.

Kā ziņots, pirms KHL regulārās sezonas pēdējās spēles jau zināms, ka Latvijas komanda Rietumu konferences regulārā čempionāta noslēgumā ierindosies septītajā vietā. Līdz ar to Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfinālā spēkosies ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas kā spēcīgākā Tarasova divīzijas komanda sev garantējusi otro vietu Rietumu konferences noslēguma kopvērtējumā.

"Sērija ar "Torpedo" noteikti būs izdevusies. Mēs centīsimies demonstrēt labāko iespējamo sniegumu, taču izslēgšanas mačos allaž var notikt teju jebkas," atzina Lundmarks. "Domāju, ka uzvarēs tie, kuri to gribēs vairāk. Noteikti labi izpētīsim pretiniekus un apzināsim viņu ieročus. Visam jābūt kārtībā."

"Neesam sev izvirzījuši nekādus konkrētus mērķus izslēgšanas spēlēs, ja nu vienīgi censties uzvarēt. Tieši šo maču dēļ esam profesionāli hokejisti, jo tieši izslēgšanas spēlēs norisinās īstais hokejs," atzina Lundmarks.

Jau vēstīts, ka piektdien Rīgas "Dinamo" KHL regulārā čempionāta pēdējās mājas spēļu sērijas priekšpēdējā, trešajā, mačā ar rezultātu 4:1 (0:0, 2:1, 2:0) pieveica Novokuzņeckas "Metallurg" hokejistus.

"Uzskatu, ka aizvadījām patiešām labu spēli. Ļoti palīdzēja divi pēc kārtas ātri gūtie vārti, kas uzreiz mainīja mača gaitu un ievirzīja to mums labvēlīgā gultnē," spēli ar Novokuzņeckas klubu atcerējās Lundmarks. "No tā brīža centāmies spēlēt maksimāli vienkārši un pietiekami agresīvi, kā rezultātā tikām pie maksimāli iespējamajiem punktiem."

Lundmarks noliedza, ka pretinieki visa mača gaitā centās uzkurināt mājiniekus un izprovocēt uz kautiņiem. Uzbrucējs uzskata, ka kautiņš starp Jāni Spruktu un Krisu Saimonu spēles beigās bija rezultāts "Metallurg" sarūgtinājumam par zaudējumu.

Regulārā čempionāta pēdējo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs svētdien pret Habarovskas "Amur" vienību.

"Jau esam iekļuvuši izslēgšanas turnīrā, tāpēc cenšamies katru atlikušo regulārā čempionāta spēli izmantot, lai maksimāli labi sagatavotos izšķirošajiem mačiem," teica Lundmarks. "Jau tagad cenšamies demonstrēt tādu sniegumu, kāds nepieciešamas izslēgšanas spēlēs, lai tad, kad tās patiešām sāksies, mēs jau būtu apritē un ar vajadzīgo noskaņošanos. Arī psiholoģiski cenšamies nedomāt, ka šajās spēlēs mums nav obligāti nepieciešami kopvērtējuma punkti, jo vēlamies visu laiku būt uz viena viļņa."

Šosezon aizvadītajās 46 KHL regulārā čempionāta spēlēs Lundmarks guvis astoņus vārtus, izpildījis septiņas rezultatīvas piespēles, nopelnījis 52 soda minūtes un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -12.

Jau vēstīts, ka Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sēriju līdz četrām uzvarām Latvijas klubs sāks ar divām spēlēm Ņižņijnovgorodā 29.februārī un 1.martā, bet nākamās divas spēles 3. un 4.martā notiks Rīgā. Nepieciešamības gadījumā sērijas piektais mačs notiks 6.martā Ņižņijnovgorodā, sestā cīņa 8.martā notiks Rīgā, bet, ja sērijā būs vajadzīga arī septītā spēle, tad tā 10.martā risināsies "Torpedo" komandas laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!