Foto: LETA
Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pēc zaudējuma Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pret pagājušās sezonas Gagarina kausa ieguvējiem Ufas "Salavat Julajev" nedrīkst no tā ietekmēties un atļauties kaut ko mainīt savā kopējā sniegumā, atzina rīdzinieku uzbrucējs Džeimijs Lundmarks.

Kā ziņots, pirmdien notikušajā mačā "Dinamo" zaudēja "Salavat Julajev" komandai ar rezultātu 2:4, uzsākot četru mājas spēļu sēriju.

Lundmarks šajā spēlē laukumā pavadīja gandrīz 17 minūtes, veicot divus metienus pa vārtiem un nopelnot negatīvu lietderības koeficientu -1.


"Kopumā spēle mūsu izpildījumā bija laba, taču tā ir sadalāma divās daļās - pirmās divas un trešā trešdaļa. Pirmajās divās trešdaļās mūsu sniegumam nebija ne vainas, mēs dūšīgi cīnījāmies, taču pēdējā trešdaļā tika pieļautas dažas kļūdas, kas mums maksāja vārtu zaudējumus," pēc mača teica Lundmarks. ""Salavat Julajev" ir ļoti laba komanda, kas izmantos katru pretinieku misēkli un viņiem sniegto iespēju. Tieši to arī viņi izdarīja."

Atgādinām, ka abas komandas tikās arī savā iepriekšējā mačā ceturtdien, kad Latvijas vienība, noslēdzot smagu piecu izbraukuma spēļu sēriju, izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2:1.

"Varēja just, ka pretinieks vēlējās atspēlēties par zaudējumu pirmajā spēlē, jo mēs Ufā paņēmām punktus, kurus viņi uzskatīja par savējiem. "Salavat Julajev" nospēlēja ļoti labi un, kas galvenais, gudri," apgalvo uzbrucējs. "Taču to var teikt arī par mums, tomēr pieļauto kļūdu skaits ir jāierobežo".

Atskatoties uz neseno veiksmīgi aizvadīto spēļu sēriju izbraukumā un ielūkojoties gaidāmajos mačos savu skatītāju priekšā, Lundmarks noliedza, ka "Dinamo" kopējais sniegums un spēles stils mājās un viesos atšķirtos.

"Mēs esam gatavi uzvarēt. Pēdējā mēneša laikā mūsu sniegums ir ievērojami uzlabojies. Visi spēlētāji darbojas labi, prasmīgi kontrolējam un izspēlējam ripu," izteicās Lundmarks. "Hokejisti zina savu vietu komandas uzbūvē un labi saprotas ar saviem maiņas partneriem. Kā komanda mēs spēlējam labi, tāpēc nedrīkstam ļaut šim zaudējumam kaut ko mainīt."

Šajā mājas spēļu sērijā "Dinamo" ik pēc dienas pauzes spēkosies arī ar divkārtējo līgas čempionvienību Kazaņas "Ak Bars", kurai nevarēs palīdzēt traumētais latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš, Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un Čehovas "Vitjaz" vienībām. Tad pēc decembra pārtraukuma "Dinamo" aizvadīs vēl divas spēles izbraukumā, kas Latvijas komandai būs pēdējās KHL čempionātā šogad. Gada izskaņā Rīgas "Dinamo" dosies uz Šveici, kur piedalīsies Špenglera kausā.

Šobrīd KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 43 punktiem 30 mačos joprojām ieņem astoto vietu, bet "Salavat Julajev" vienība ar 45 punktiem 31 spēlē atrodas Austrumu konferences piektajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!