Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Agri vai vēlu es atkal būšu komandas trešais vārtsargs, un tad uz mani vairs neviens neskatīsies - otrdien publicētajā intervijā izdevumam "Sporta Avīze" atzina Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" potenciāli trešais spēcīgākais vārtsargs Edgars Lūsiņš.

Kā ziņots, pēc abu komandas pirmo vārtsargu - Krisa Holta un Mikaēla Telkvista - iekļaušanas savainoto spēlētāju sarakstā iepriekšējās trīs KHL regulārā čempionāta spēlēs Latvijas kluba vārtus sargājis Lūsiņš. Pirmajā mačā ar viņu vārtos "Dinamo" ar 0:4 piekāpās Kazahstānas vienībai Astanas "Baris", pēc tam ar 2:1 pagarinājumā uzvarēja Latvijas izlases vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto komandu Hantimansijskas "Jugra", bet trešajā cīņā sīvā cīņā ar 2:3 mača galotnē zaudēja Omskas "Avangard" komandai.

Savukārt "Dinamo" vārtos Lūsiņš debitēja 22.decembra mačā savā laukumā pret Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto līgas līdervienību Maskavas "Dinamo", kad laukumā devās vien pirms pēcspēles metienu sērijas, palīdzot rīdziniekiem izcīnīt uzvaru ar 2:1.

"Spēlē ar Maskavas "Dinamo" pamanīju, ka ar Telkvistu kaut kas nav kārtībā, un apjautājos, kas vainas," par savu debiju Rīgas "Dinamo" vārtos intervijā stāsta Lūsiņš. "Viņš teica, ka drusku sāpot un, ja nonāksim līdz "pendelēm", pastāv iespēja, ka laidīšot mani vārtos. Vēlāk, kad treneru korpuss sāka lemt, ko darīt, teicu vienu reizi: "Laidiet mani!" Nekādas reakcijas. Teicu otru reizi: "Laidiet mani vārtos!" Parādījās kaut kāda kustība. Teicu trešo reizi, jau uzstājīgāk: "Laidiet beidzot mani vārtos, es esmu gatavs!" Es tiešām jutu, ka esmu gatavs iet laukumā, jo man nebija, ko zaudēt. Riska nekāda, jo viens punkts jau bija kabatā. Jāsaka paldies tiem, kuri man noticēja un palaida vārtos."

"Tas nebija ķeizargrieziens vai muļķības. Jā, nebiju ilgi bijis apritē, taču man nebija citu variantu. Ko man bija citu darīt? Teikt, lai ļauj man piecas dienas nopietni sagatavoties, lai sestajā justos labi un septītajā varu stāties vārtos? Ja neatrada laiku pirmssezonas spēlēs, ja neatrada iespēju ielikt mani vārtos sezonas laikā, jāsamierinās ar to, kas ir. Ceru, ka tajā spēlē Znaroks [Maskavas "Dinamo" un Latvijas izlases galvenais treneris] ar acu kaktiņu pamanīja, ka vārtos biju es. Ceru, ka pirms pasaules čempionāta viņš atcerēsies arī mani," piebilda Lūsiņš.

Tiesa, vārtsargs nelolo lielas cerības, ka aizvadītās spēles "Dinamo" vārtos palīdzēs viņam cīņā par komandas pirmā vārtsarga vietu.

"Zinu, ka agri vai vēlu Telkvists un Holts būs veseli un tad uz mani vairs neviens neskatīsies. Mūsu vārtsargu treneris Sergejs Naumovs ieteica mazāk domāt par to, kas būs un kas nebūs. Lai ejot vārtos un ķerot ripas. Taču domāju, ka drīz vien treneri vairs neaizdomāsies, kuru likt vārtos. Šodien mums ir divi pirmie vārtsargi, no kuriem iznāktu viens vesels. Sezonas sākumā bija tā, ka es pie spēlēšanas tiktu vien tad, ja būtu sācies karš vai abi patiešām nevarētu. Es taču zināju, uz ko parakstos, un, ja zini spēles noteikumus, esi vecis un gaidi izdevību. Esmu izdevību sagaidījis, un arī tas nav maz," līdzsvarotu optimismu neslēpa Lūsiņš.

Tāpat Lūsiņš pastāstīja, ka starp komandas vārtsargiem nebūt nepastāv tik izteikti draudzīgas attiecības, kādas dažbrīd redzamas spēļu laikos.

"Nav tā, ka esam baigie brāļi un viens par otru ceļamies un krītam. Jāatceras, ka tomēr esam konkurenti, un man nav jākrīt eiforijā, ka treniņā kāds ieminas: "Zini, Lūsi, tev vajadzētu piešķirt vienu spēli." Neticu, ka kāds no viņiem tik tiešām līdz sirds dziļumiem vēlas, ka es kādreiz nokļūšu pie "šprices". Piekrītu, ka emocijas, kurām Holts ļāva vaļu pēc spēles ar Maskavas "Dinamo", bija patiesas, tomēr nedomāju, ka viņš, ejot gulēt, domā, ka Lūsi arī nākamajā spēlē ieliktu vārtos," izteicās Lūsiņš.

"Šobrīd ir pavisam cits noskaņojums. Esmu gandarīts, ka spēju ielekt braucošajā vilcienā, ka esmu noderīgs komandai. Vairāk neko nevar vēlēties," intervijas noslēgumā piebilda Lūsiņš.

Kā ziņots, "Dinamo" otrdien aizvadīs šī gada pirmo spēli KHL regulārā čempionāta turnīrā, izbraukumā tiekoties ar vienu no galvenajiem konkurentiem Rietumu konferencē - Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Šajā izbraukuma sērijā, kurā "Dinamo" tiksies arī ar Jaroslavļas "Lokomotiv" (6.janvārī) un Mitišču "Altant" (8.janvārī), Latvijas klubam līdzi nav devušies savainotie vārtsargs Telkvists, aizsargi Sandis Ozoliņš un Oskars Cibuļskis, kā arī uzbrucējs Marks Hartigans. Tikmēr laukumā varētu atgriezties Holts.

Kā vēstīts, KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 54 punktiem 38 spēlēs ieņem sesto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!