Foto: Sputnik/Scanpix

Magņitogorskas "Metallurg" un Kazaņas "Ak Bars" hokejisti sestdien guva otrās uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla dueļos.

Pērnā gada kausa ieguvēja no Magņitogorskas savās mājās sīvā cīņā pagarinājumā ar 5:4 (1:0, 1:3, 2:1, 1:0) uzvarēja Astanas "Baris" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-0.

Uzvarētājiem ar "hat-trick" izcēlās Daniss Zaripovs, bet uzvaras vārtus cīņas 69.minūtē guva Jaroslavs Kosovs.

Pēc diviem periodiem "Metallurg zaudēja ar 2:3, taču trešajā trešdaļā Zaripovs ar diviem precīziem metieniem nepilnu septiņu minūšu laikā mājiniekus izvirzīja vadībā ar 4:3. Tomēr "Baris" nepadevās un 149 sekundes pirms pamatlaika beigām Naidžels Douss guva savus otros vārtus mačā un panāca neizšķirtu 4:4.

Mača liktenis izšķīrās pagarinājumā, kurā favorītei un šīs sezonas regulārā čempionāta Austrumu konferences uzvarētājai "Metallurg" uzvaru nodrošināja Kosovs.

Sērijas pirmajā spēlē ceturtdien Magņitogorskas komanda uzvarēja ar 4:0. Turpinājumā nākamās divas spēles tiks aizvadītas Kazahstānas kluba laukumā.

Savukārt otrā pusfināla sērijā "Ak Bars" viesos ar 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) uzvarēja Omskas "Avangard", sērijā arī panākot 2-0 savā labā.

Šī mača liktenis izšķīrās pašās cīņas beigās, kad vien trīs ar pusi minūtes pirms trešā perioda izskaņas Fjodors Malihins atklāja rezultātu, bet 40 sekundes pirms sirēnas čehu aizsargs Mihals Jordāns raidīja ripu jau tukšos "Avangard" vārtos.

Par mača varoni kļuva "Ak Bars" vārtsargs Emiļs Garipovs, kurš atvairīja 24 pretinieku metienus, kamēr Kazaņas klubam uzvarai pietika ar 14 izdarītiem metieniem.

Šajā duelī, kura pirmajā mačā "Ak Bars" uzvarēja pagarinājumā ar 2:1, nākamās divas spēles pirmdien un trešdien notiks Kazaņā.

Omskas komanda Austrumu konferences ceturtdaļfinālā no tālākās cīņas izslēdza Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas "Admiral".

Ziņots, ka Rietumu konferences pusfinālā Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" pēc diviem mačiem cīnās neizšķirti 1-1 ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Sanktpēterburgas SKA, kamēr tāds pats rezultāts ir Maskavas CSKA un Jaroslavļas "Lokomotiv" divcīņā.

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palieka pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū. bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!