Foto: dinamoriga.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" vienojies par līgumsaistībām ar Kanādas hokejistu Brendonu Makmilanu, kuram tā būs jau trešā sezona Latvijas vienībā, ziņo klubs.

Uzbrucējs komandai pievienojās pirms 2017./2018. gada sezonas, kurā Makmilans 51 spēlē izcēlās ar 14 vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt pagājušajā sezonā hokejists izpelnījās kapteiņa asistenta pienākumus un 47 spēlēs nopelnīja 19 rezultativitātes punktus (septiņi vārti un 12 piespēles).

Savu profesionālo karjeru kanādietis uzsāka Ziemeļamerikā, kur Anaheimas "Ducks", Arizonas "Coyotes" un Vankūveras "Canucks" komandās Makmilans aizvadījis 171 spēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Pasaules spēcīgākajā līgā uzbrucējs atzīmējās ar 14 vārtiem un 22 rezultatīvām piespēlēm, bet astoņās izslēgšanas spēlēs viņa kontā divi vārti un viena piespēle.

29 gadus vecais hokejists pēcāk no NHL pārvācās uz Vācijas vienību "ERC Ingolstadt", bet KHL debitēja 2016./2017. gada sezonā, kuras laikā Makmilans pārstāvēja gan Zagrebas "Medveščak", gan Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Šajā starpsezonā klubs noslēdzis jaunus līgumus ar vārtsargu Kristeru Gudļevski, aizsargiem Kristapu Zīli, Kristapu Sotnieku, Uvi Balinski un Sergeju Gimajevu, kā arī uzbrucējiem Lauri Dārziņu, Emīlu Ģēģeri, Rihardu Mareni, Gintu Meiju, Miķeli Rēdlihu un Andri Džeriņu. Spēkā esošs līgums ir arī Oskaram Batņam un Frenkam Razgalam.

Tāpat vienībai pievienojušies arī zviedri Jakobs Berglunds, Kristofers Berglunds un Davids Ulstrēms, amerikānis Bens Māršals un kanādietis Kārters Eštons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!