Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Helsinku "Jokerit" galvenais treneris Lauri Marjameki pēc šīs sezonas atstās savu amatu, otrdien vēsta Somijas klubs.

44 gadus vecais speciālists ar "Jokerit" strādā jau ceturto sezonu.

"Četri gadi ir ilgs laika posms," kluba mājaslapā citēts "Jokerit" ģenerālmenedžeris Jari Kurri. "Jūtam, ka pēc šīs sezonas ir jāuzsāk jauna vēsture."

"Mūsu kopējais projekts [ar Marjameki] noslēgsies pavasarī. Pašlaik mēs atrodamies labā situācijā," vienības sniegumu novērtēja Kurri. "Marjemaki un viņa komanda ir paveikuši ļoti labu darbu."

Kā jau ziņots, svētdien "Jokerit" viesos ar 4:1 apspēlēja Rīgas "Dinamo" un pašlaik ar 40 punktiem 27 spēlēs ir Rietumu konferences līdervienība.

"Jau vasarā nolēmu, ka pēc šīs sezonas vēlos jaunus izaicinājumus," norāda Marjameki. ""Jokerit" pavadītais laiks bija ļoti lietderīgs. Sadarbība ar kluba vadību, treneriem, personālu un, protams, spēlētājiem bijusi teicama. Tagad visa uzmanība jāvelta čempionātam, jo darbs vēl nav padarīts."

Kā galvenais treneris Marjameki strādājis arī ar Somijas klubiem Espo "Blues" un "Karpat", kā arī vadījis Somijas izlasi.

Nākamo maču "Jokerit" aizvadīs 15.novembrī, viesos tiekoties ar Maskavas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!