Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" divu sezonu līderis Marsels Hosa atzinis, ka bija grūti pamest Latvijas galvaspilsētas komandu un vienmēr atcerēsies šeit pavadīto laiku, vēsta "sportbox.ru".

Otrdien Hosa, kurš piekritis nākamajā sezonā spēlēt KHL čempionvienībā Kazaņas "Ak Bars", KHL sezonas noslēguma ceremonijā saņēma balvu kā līgas labākais vārtu guvējs un tika iekļauts sezonas simboliskajā pieciniekā.

"Es aizvadīju fantastisku sezonu "Dinamo" rindās. Es nekad šo komandu neaizmirsīšu, partnerus, treneri un vadību. Vēlos viņiem pateikties. Viņi man daudz ko devuši. Īpaši gribu izcelt Rīgas līdzjutējus – viņi ir fantastiski," saka Hosa.

Arī aizvadīto sezonu kopumā no komandas viedokļa, gan personiski Hosa vērtēja atzinīgi. "Pirmo reizi mūžā izdevās kļūt par rezultatīvāko spēlētāju kādā čempionātā. Kaut ko tādu sasniegt un vēl tik spēcīgā līgā kā KHL man daudz ko nozīmē. Arī komanda nospēlēja teicami. [Gagarina kausa] pirmajā kārtā mums izdevās uzvarēt SKA, kas bija vienkārši neticami, jo "Dinamo" taču pēdējā brīdī iekļuva "play off". Mums visiem jābūt lepniem par šo sezonu."

Runājot par nākamo sezonu, Hosa pauda apņēmību palīdzēt "Ak Bars" trešo gadu pēc kārtas izcīnīt čempionu titulu. "[Spēlēšana "Ak Bars"] mans būs liels izaicinājums. Kaza'mna divreiz pēc kārtas izcīnīja Gagarina kausu. Darīšu visu, lai "Ak Bars" varētu atkārtot šo panākumu arī nākamajā sezonā. Cita uzdevuma, kā izcīnīt čempionu titulu, "Ak Bars" komandai pat nedrīkst būt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!