Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pret Popradas "Lev" trešdien Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Mārtiņš Karsums guva divus vārtus un tika atzīts par labāko Rīgas komandas spēlētāju šai mačā.

Rīgas "Dinamo" šī bija otrā spēle pret Popradas komandu, un pirmā uzvara pār Slovākijas vienību - septembrī Rīgā "Lev" izcīnīja savu pirmo, vēsturisko uzvaru KHL čempionātā. Otrajā mačā īpaši izcēlās rīdzinieku otrā maiņa, kas guva visus četrus vārtus. Atgādinām, ka spēle noslēdzās ar rezultātu 4:2 "Dinamo" labā.

"Nē, tā gan nevar teikt, ka mūsu maiņa visu izdarīja, jo spēlē komanda, nevis tikai viena maiņa," uzsvēra divu vārtu autors Mārtiņš Karsums. "Šķiet, ka īpaši neko citādi nedarījām kā pirmajā mačā. Varbūt vairāk kā komanda spēlējām. Toreiz, iespējams, vēl tikai mācījāmies pierast pie [jaunās] taktikas, tagad jau esam pieraduši un spēlējam kā komanda."


Rīgas "Dinamo" panākums pret "Lev" bija otrā uzvara pēc kārtas, turklāt arī šī spēle izdevās rezultatīva, ar daudziem gūtiem vārtiem.

"Varbūt spēle pret "Vitjazj" mūs pamodināja, jo līdz tam mums ar vārtu gūšanu "švaki gāja," saka Karsums. "Tas, ka pret "Vitjazj sametām tik daudz "golus", daudziem čaļiem deva iedvesmu, un tas šai spēlē deva pozitīvu ietekmi. Es ceru, ka arī man."

Karsumam, kurš guva vārtus jau otrajā spēlē pēc kārtas, bija iespēja izcelties ar "hat trick", kad mača tiesnesis trešajā trešdaļā uz "Lev" vārtiem nozīmēja soda metienu. Līdzjutēji tribīnēs šo momentu aizvadīja, kājās stāvot un ar ovācijām, taču šai duelī pārāks izrādījās "Lev" vārtsargs Tomašs Duba.

"Nu kuram gan negribas "hat trick"! Vajadzēja "bullīti" iemest, bet vārtsargs bija labāks," saka "Dinamo" uzbrucējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!