Foto: LETA

Latvijas uzbrucējs Mārtiņš Karsums karjeru turpinās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionvienībā Maskavas "Dinamo", kuru vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, vēsta hokejista līdzšinējā komanda Rīgas "Dinamo".

Pēc sezonas pats hokejists Rīgas kluba vadībai izteica vēlmi pamēģināt savus spēkus kādā citā komandā, un variants ar Maskavas "Dinamo" bija vispieņemamākais visām pusēm. Pagaidām līguma detaļas netiek atklātas.

Aizvadītajā sezonā 27 gadus vecais Karsums kļuva par Rīgas "Dinamo" rezultatīvāko spēlētāju, regulārajā čempionātā 51 spēlē gūstot 16 vārtus un atdodot 19 rezultatīvas piespēles, nopelnot lietderības koeficentu -5, vidēji laukumā pavadot 19:04 minūtes. Savukārt Cerības kausa mačos viņš astoņās spēlēs atzīmējās ar diviem gūtajiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, kā arī nopelnīja neitrālu lietderības koeficentu, vidēji laukumā pavadot 17:43 minūtes.


Rīgas komandai Mārtiņš Karsums pievienojās 2010. gada janvārī, un komandas sastāvā KHL čempionātos (gan regulārajā čempionātā, gan "play-off") kopumā ir aizvadījis 204 spēles. Regulārajos čempionātos 169 spēlēs viņš guva 58 vārtus un izdarīja 50 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja +1, bet 27 "play-off" mačos Karsums izcēlās ar četriem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

2004.gadā Karsumu NHL draftā ar 64.numuru izvēlējās Bostonas "Bruins. NHL viņš aizvadījis 24 spēles, pārstāvot "Bruins" un Tampabejas "Lightnings", gūstot vienus vārtus un izdarot piecas piespēles.

Kā zināms, Maskavas "Dinamo" ir aizvadīto divu sezonu KHL Gagarina kausa ieguvēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!