Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis atšķirībā no sava kolēģa Artūra Irbes nesaskata mīnusus Latvijas kluba spēlēšanā Kontinentālajā Hokeja līgā (KHL), intervijā „sportbox.ru” izteicies vārtsargs.

„Man šķiet, ka „Dinamo” spēlēšana KHL dod labumu visiem. Pirmkārt, uz spēcīgas līgas rēķina mūsu spēlētāji aug un iegūst pieredzi, un tas redzams izlases spēlēs,” saka Masaļskis. „Otrkārt, tas ir labi arī Latvijas līdzjutējiem, kuri ļoti mīl hokeju un pirms katras spēles saceļ tādu ažiotāžu, kāda agrāk nav bijusi. Savukārt KHL tā ir ģeogrāfijas paplašināšana. Būtu labi, ja čempionātu papildinātu vēl citas Eiropas komandas – čehi, slovāki un zviedri. Tas līgai nāktu tikai par labu.”

Atgādinām, ka novembrī žurnālā „Ir” tika publicēta intervija ar Amerikā dzīvojošo Artūru Irbi, kuras fragmenti izsauca plašas diskusijas Latvijas hokeja sabiedrībā. Artūrs Irbe Rīgas „Dinamo” nodēvēja par „PR projektu Krievijai”, piebilstot, ka „a/s "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis naudu hokeja klubam turpinās dot tik ilgi, kamēr Krievijai nebūs skaidrs, vai tā Latviju var padarīt par lielāku sabiedroto, nekā tā pašlaik ir Rietumiem”.

Uz Artūra Irbes interviju reaģēja arī Rīgas „Dinamo” padome, izplatot atklātu vēstuli, kurā pausts, uzskats, ka „ publikācija žurnāla "Ir" 11.-17.novembra numurā, un tai sekojoša mediju reakcija, ir aizsākums plašākai ideoloģizētai kampaņai, kuras mērķis ir graut Latvijas hokeja un Rīgas "Dinamo" prestižu”.

Edgars Masaļskis šosezon pārstāv Hantimansijskas „Jugra” KHL komandu, kas Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!