Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta pēdējās kārtas spēlē svētdien izcīnīja latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" komanda, tomēr tāpat tai Gagarina kausa pirmajā kārtā būs jātiekas ar Kontinenta kausu ieguvušo Čeļabinskas "Traktor" vienību.

Aizvadītajā mačā Masaļskis atvairīja 32 no 36 pretinieku metieniem, bet "Jugra" ar 5:4 (1:2, 1:1, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Kazaņas "Ak Bars" vienību.

Masaļskis laukumā atgriezās pēc trīs cīņu izlaišanas. Savukārt "Ak Bars" komandai vēl nepalīdzēja latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš, kurš traumas dēļ nav spēlējis kopš pagājušā gada oktobra vidus.

Šajā mačā uzvarētājiem ar diviem precīziem metieniem izcēlās Vitālijs Sitņikovs, bet uzvaru nesošo pēcspēles metienu realizēja Igors Skorohodovs. Savukārt "Ak Bars" vienībā pa diviem vārtiem guva Daniss Zaripovs.

Citā mačā sešu zaudējumu sēriju pārtrauca Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Omskas "Avangard" komanda, kas ar rezultātu 3:4 (1:2, 1:2, 1:0) savā laukumā piekāpās Ņižņekamskas "Ņeftehimik" hokejistiem.

Pujacs nospēlēja 18 minūtes un 17 sekundes, kas bija otrs ilgākais spēles laiks komandā. Šajā laikā Latvijas aizsargs metienus pa vārtiem neizdarīja.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Igors Poligalovs.

Tikmēr uzvaru regulārajā čempionātā un Kontinenta kausa iegūšanu nodrošināja Čeļabinskas "Traktor" komanda, kas pēdējā mačā ar 5:4 (0:2, 3:2, 2:0) savā laukumā pieveica Čerepovecas "Severstaļ" vienību.

Uzvaru cīņas 54.minūtē "Traktor" komandai nodrošināja Jans Buliss.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Avangard" ar 93 punktiem 54 spēlēs izcīnīja otro vietu, ko bija garantējusi jau pirms pēdējās spēles, "Ak Bars" ar 92 punktiem palika ceturtajā pozīcijā, bet "Jugra" hokejisti ar 83 punktiem ieņēma astoto pozīciju.

Savukārt "Traktor" kontā ir 114 punkti un to vairs nevar apsteigt arī Rietumu konferences spēcīgākā komanda Sanktpēterburgas SKA.

Austrumu konferences ceturtdaļfinālā "Traktor" spēkosies ar "Jugra", bet duelī starp līdz šim vienīgajām KHL čempionvienībām "Ak Bars" tiksies ar Ufas "Salavat Julajev".

Savukārt pēc "Amur" komandas zaudējuma Rīgas "Dinamo" vienībai kļuva zināms, ka Gagarina kausa pirmajā kārtā Habarovskas klubs tiksies ar Omskas "Avangard", bet Magņitogorskas "Metallurg" tiksies Kazahstānas vienība Astanas "Baris".

Svarīgos Rietumu konferences dueļos Rīgas "Dinamo" gaidāmā pretiniece Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 2:3 (0:0, 1:2, 1:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Maskavas CSKA komandai.

Tāpat Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda ar 5:3 (0:0, 3:3, 2:0) pieveica Popradas "Lev" spēlētājus.

Tomēr jau pirms šiem mačiem bija zināmi visi Gagarina pirmās kārtas pāri Rietumu konferencē - Rīgas "Dinamo" spēkosies ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo", SKA tiksies ar Maskavas CSKA, Maskavas "Dinamo" komanda spēkosies ar Minskas "Dinamo", bet KHL vicečempioni Mitišču "Atlant" tiksies ar "Severstaļ".

Gagarina kauss sāksies nākamnedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!