Maskavas CSKA vienība trešdien nonāca vienas uzvaras attālumā no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa.

Finālsērijas trešajā spēlē CSKA izbraukumā Balašihā ar rezultātu 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) uzvarēja Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard", sērijā līdz četrām uzvarām panākot jau 3-0.

Šīs spēles rezultātu vien 44.minūtē atklāja CSKA hokejists Sergejs Andronovs. Tiesa, otrajā periodā "Avangard" gan guva vārtus, kas gan netika ieskaitīti, jo tika gūti ar kāju. Trešajā periodā mājinieki centās atspēlēties, bet tas neizdevās. Savukārt cīņas galarezultātu 56 sekundes pirms pamatlaika beigām uzstādīja Mihails Grigorenko, kurš raidīja ripu jau tukšos "Avangard" vārtos.

Jau otro "sauso" spēli pēc kārtas CSKA vārtos aizvadīja Iļja Sorokins, kurš atvairīja visus 16 "Avangard" metienus.

Sērijas nākamais mačs, kas var būt arī noslēdzošais, notiks piektdien turpat Balašihā.

Savā vēsturē CSKA vienība Gagarina kausu vēl nav ieguvusi, lai gan 2016. un 2018.gadā tā spēlēja finālā. Tikmēr "Avangard" šis ir otrais fināls - pirmajā 2012.gadā tā palika bez trofejas.

Hārtlija iekļūšana finālā nozīmē to, ka viņš nevarēs pievienoties Latvijas izlasei treniņnometnes pirmajās nedēļās. KHL finālsērija ilgs vismaz līdz piektdienai, kad Latvijas izlasei ir pirmā pārbaudes spēle, bet, ja sērija ievilksies līdz septītajam mačam, tā noslēgsies 25.aprīlī. Pasaules čempionāts sāksies 10.maijā.

Gagarina kausa izcīņu piekto gadu pēc kārtas nesasniedza Latvijas komanda Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!