Foto: LETA
Maskavas CSKA hokeja klubs ir vērsies pie Krievijas Federācijas premjera Vladimira Putina ar lūgumu palīdzēt atrisināt radušās problēmas ar finansējumu, raksta "Kommersant".

Izdevuma rīcībā ir nonācis Putinam adresēts vēstījums, ko parakstījis kluba goda prezidents Viktors Tihonovs, kluba prezidents Vjačeslavs Fetisovs un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadītājs Aleksandrs Medvedjevs. CSKA un līgas vadība norāda, ka pēc tam, kad par kluba vienīgo īpašnieku kļuva AAS "OGK-3", kas ietilpst AAS "Inter RAO EES" kompāniju sistēmā, CSKA finansējums "kļuvis nestabils", bet algas tiek izmaksātas "ar ilgu aizturi".

Vēstulē norādīts, ka algas parāds hokejistiem un kluba darbiniekiem ir sasniedzis 50 miljonus rubļu, bet parāds par "citiem saimnieciskiem darījumiem" ir vairāk kā 50 miljoni rubļu. Līdz 2011.gada beigām budžeta deficīts sasniegs 376 miljonus rubļu. Kā uzskata CSKA vadība, situāciju varētu uzlabot vēl viena akcionāra piesaiste.

"Lai izvairītos no leģendārā kluba sabrukšanas", Putinam tiek lūgts "saskaņot hokeja kluba CSKA dalībnieku sarakstu uz AAS "Transņeftj" rēķina".

CSKA īpašnieki AAS "OGK-3" paziņojuši, ka par šo kluba vēstuli uzzinājuši no pieejamiem avotiem, taču pārrunājuši radušos situāciju ar Fetisovu. Tāpat kompānija norādīja, ka jau ir investējuši CSKA vairākus simtus miljonu rubļu.

"Tagad mēs no CSKA gaidām izstrādātu biznesa plānu un plānu par sportisko panākumu sasniegšanu," norāda kompānija. "Ne viena, ne otra mūsu rīcībā pagaidām nav. Tālāka nepamatota finansēšana, pēc mūsu domām, labus sportiskos panākumus nedos. Turklāt arī radušos situāciju ar kluba pilnu finansēšanu uz viena akcionāra rēķina uzskatām par principiāli nepareizu."

KHL regulārā čempionāta Rietumu konferences kopvērtējumā Maskavas CSKA ar 12 spēlēs iegūtiem 18 punktiem atrodas sestajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!