Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu speciālista Harija Vītoliņa trenētā komanda Maskavas "Dinamo" pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā ar 4:2 (2:0, 1:1, 1:1) pieveica Čerepovecas "Severstaļ" vienību, bet vēl joprojām ārpus pieteikuma bija "Dinamo" komandu pārstāvošais latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums.

Maskavas klubs jau pirmajā trešdaļā izvirzījās vadībā ar 2:0, vārtus gūstot Iļjam Ņikuļinam un Aleksandram Osipovam. Turpinājumā otrajā periodā viesi vienus vārtus atguva, kad izcēlās Maksims Truņovs, bet divu vārtu pārsvaru "Dinamo" vienībai atjaunoja Deniss Kokarevs.

Noslēdzošās trešdaļas sākumā "Severstaļ" vēlreiz guva vārtus, Iļjam Hohlovam panākot 3:2. Taču pusotru minūti vēlāk ripu tukšos vārtos raidīja un jau 4:2 Maskavas kluba labā panāca Andrejs Mironovs.

Karsums nav piedalījies jau četros "Dinamo" mačos pēc kārtas. Latvijas uzbrucējs šosezon 34 aizvadītajās spēlēs guvis desmit vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt cita latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē latviešu speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, ar 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) piekāpās Kazaņas "Ak Bars" vienībai.

Vienīgos vārtus "Torpedo" labā guva Artjoms Aļajevs.

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā izdarīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem, taču neviens no tiem nebija precīzs. Tāpat latvietis uzvarēja vienā no diviem iemetieniem un vienreiz bloķēja pretinieku mesto ripu.

Šosezon Daugaviņš, pārstāvot Maskavas "Dinamo" un "Torpedo", aizvadījis 32 spēles, kuru laikā guvis deviņus vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles.

Tāpat zaudējumu piedzīvoja arī Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. "Lokomotiv" savā laukumā ar 1:3 (0:0, 0:1, 1:2) zaudēja Ufas "Salavat Julajev" vienībai.

Lai arī 12 minūtes līdz pamatlaika beigām "Lokomotiv" rindās spēlējošais Daniils Apaļkovs panāca neizšķirtu 1:1, atlikušajā laikā "Salavat Julajev" spēlētāji guva divus bezatbildes vārtus, tādējādi svinot panākumu arī visā mačā.

Lieliski spēlējošais "Lokomotiv" vārtsargs Aleksejs Murigins šoreiz atvairīja 18 pretinieku metienus, taču trīs ripas nespēja tvert.

KHL Rietumu konferences un visas līgas līdere ar 38 spēlēs izcīnītu 81 punktu ir Maskavas CSKA, kura pirmdien ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) uzvarēja Podoļskas "Vitjaz" vienību.

Tikmēr "Lokomotiv" ar 77 punktiem 40 spēlēs ir trešā, "Torpedo" ar 67 punktiem 39 cīņās ir ceturtajā vietā, bet Maskavas "Dinamo" ar 65 punktiem ir divas pozīcijas zemāk.

Savukārt Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" ar 46 punktiem 37 mačos ieņem 13.pozīciju, no pirmā astotnieka atpaliekot par desmit punktiem

Austrumu konferencē līdere ir "Sibirj", kas 38 spēlēs izcīnījusi 70 punktus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!