Foto: F64

Latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda, ko trenē Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, pirmdien izbraukumā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā ar 3:4 (0:1, 0:1, 3:2) piekāpās "Soči" vienībai, pēdējos vārtus ielaižot divas ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām.

Lai arī pēc pirmajiem diviem periodiem rezultāts bija 2:0 mājinieku labā, trešajā trešdaļā komandas bija daudz rezultatīvākas un guva vēl piecus vārtus. Pēc desmit minūtēm noslēdzošajā periodā vadībā atradās jau "Dinamo" komanda, taču nākamajās desmit minūtēs divus bezatbildes vārtus guva jau mājinieku vienība, pēdējo ripu ieraidot vien divas ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām.

Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes, kā laikā neizdarīja nevienu metienu pa pretinieku vārtiem. Latviešu hokejists uzvarēja vienā no diviem iemetieniem un veica vienu spēka paņēmienu.

Šīs sezonas 15 spēlēs Karsums guvis četrus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, iepriekš Maskavas "Dinamo" pārstāvēja vēl viens latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, taču pirms divām nedēļām hokejists tika ievietos atteikumu draftā. Vispirms Daugaviņu izvēlējās viena no līgas vājākajām komandām Habarovskas "Amur", taču turpinājumā pagājušajā nedēļā pēc Latvijas uzbrucēja iniciatīvas notika maiņas darījums, kā rezultātā viņš pievienojās latviešu speciālista Pētera Skudras trenētājai Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Arī "Torpedo", kur par galvenā trenera palīgu strādā arī latvietis Ģirts Ankipāns, pirmdien aizvadīja maču, kurā savā laukumā ar 3:2 (1:2, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Omskas "Avangard" komandu. Daugaviņš bija viens no tiem spēlētājiem, kas meta "bullīti", taču viņa raidītā ripa neielidoja vārtos. Turpretī uzvaras metienu izdarīja Vladimirs Galuzins.

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un 39 sekundes, kā laikā izdarīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem, uzvarēja vienīgajā iemetienā, nopelnīja divu minūšu sodu un izprovocēja vienu pārkāpumu pretiniekiem.

Daugaviņš šosezon piedalījies 12 KHL spēlēs, kuru laikā izcēlies ar diviem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Georgija Pujaca pārstāvētā Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienība, pret kuru Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" tiksies nākamajā spēlē, pirmdien ar 3:4 (0:1, 1:0, 2:2, 0:0, 0:1) piekāpās esošajiem Gagarina kausa ieguvējiem Sanktpēterburgas SKA hokejistiem.

Pujacs, kurš septembra beigās guva smadzeņu satricinājumu, izlaida ceturto maču pēc kārtas.

Savukārt pie panākuma pirmdien tika Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs. "Lokomotiv" savā laukumā ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) uzvarēja Podoļskas "Vitjaz" komandu.

Šajā mačā vārtus Jaroslavļas vienībai sargāja veiksmīgi spēlējošais Aleksejs Murigins, kurš līdz šajā mačā zaudētajiem vārtiem nebija pārspēts 302 minūtes un 11 sekundes, kas ir jauns KHL rekords. Lai pārspētu absolūto Krievijas čempionātu rekordu, viņam pietrūka vien trīs minūtes un 45 sekundes.

Tikmēr citā pirmdienas mačā, kurā Baltkrievijas komanda Minskas "Dinamo" savās mājās ar 6:2 (0:1, 5:1, 1:0) pārspēja Kazahstānas vienību Astanas "Baris", bijušais Rīgas "Dinamo" leģionārs Mets Elisons guva otro "hat-trick" pēc kārtas. Kā zināms, tāpat Elisons tika atzīts par aizvadītās nedēļas labāko uzbrucēju.

Jau vēstīts, Rīgas "Dinamo" pirmdien izbraukumā ar 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) "bullīšos" pārspēja vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto līgas vājāko vienību Toljati "Lada", kurā galvenā trenera pienākumu izpildītājs ir latviešu speciālists Artis Ābols.

Rietumu konferences kopvērtējumā līderi ar 37 punktiem 17 mačos ir Maskavas CSKA, kurai ar 35 punktiem 18 cīņās seko "Lokomotiv". Pa 31 punktam iekrājis Somijas klubs Helsinku "Jokerit", Maskavas "Dinamo" un "Torpedo".

Tikmēr Rīgas "Dinamo" ar 23 punktiem 17 mačos ieņem 11.pozīciju.

Savukārt Austrumu konferences līderi ar 32 punktiem 18 mačos ir "Avangard" un Novosibirskas "Sibirj", kas aizvadījusi 17 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!