Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Maskavas "Dinamo", kuru pārstāv latviešu uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums, pirms jaunās sezonas ir uzņēmusi spēku, uzskata tās galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Svētdien pirmajā pārbaudes spēlē pirms jaunās sezonas "Dinamo" komanda ar 8:3 uzvarēja Baltkrievijas klubu "Gomeļ", kad Daugaviņš izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, bet Karsuma kontā vieni vārti un viena rezultatīva piespēle. Dienu vēlāk Maskavas klubs bez latviešiem laukumā ar 4:1 pārspēja Aigara Ciprusa vadīto Baltkrievijas spēcīgāko komandu Grodņas "Ņeman".

"Treniņnometne kopumā aizritēja veiksmīgi. Izdarījām visu, ko bijām plānojuši. Arī ar laikapstākļiem mums paveicās, jo vien nometnes beigās laiks kļuva pārlieku karsts," Vītoliņu citē Krievijas galvaspilsētas klubs. "Karsto dienu nebija daudz, bet tajās mēs treniņus pārcēlām uz rītu, lai hokejistiem nebūtu jātrenējas svelmē."

"Šajās divās spēlēs bija redzams, ka komanda ir uzņēmusi spēku. Tas mums, nenoliedzami, palīdzēs sezonu sagaidīt optimālajā fiziskajā formā," piebilst latvietis.

Kā zināms, "Dinamo" komandas treneru korpusā strādā arī Viktors Ignatjevs.

Maskavas "Dinamo" komanda divās sezonās pēc kārtas Oļega Znaroka un Vītoliņa vadībā uzvarēja KHL čempionātā, bet aizvadītajā sezonā pēc triumfa regulārajā turnīrā jau Gagarina kausa pirmajā kārtā piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv" hokejistiem. Pēc sezonas beigām Znaroks kļuva par Krievijas izlases galveno treneri, kur par viņa palīgu kļuva Vītoliņš. Par Maskavas "Dinamo" galveno treneri tika iecelts Vītoliņš, bet Znaroks tajā ir konsultants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!