Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pašreizējās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionvienības Maskavas "Dinamo" sastāvu trīskārša maiņas darījuma ceļā trešdien papildinājis līdzšinējais Habarovskas "Amur" komandas uzbrukuma līderis čehs Jakubs Petružaleks, vēsta Krievijas mediji.

Maiņas darījumā iesaistītas trīs KHL vienības - "Dinamo", "Amur" un Prāgas "Lev". Tā rezultātā Maskavas komandas rindas papildinās Petružaleks no "Amur", "Dinamo" zviedru uzbrucējs Rihards Ginge dosies uz "Lev" komandu, bet Prāgas klubs uz Habarovsku aizmainīs kādu no saviem centra uzbrucējiem.

Kā zināms, Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laikā Maskavas klubā spēlēja Aleksandrs Ovečkins, Leonīds Komarovs un Niklass Bekstrēms, veidojot komandas pirmo uzbrucēju trijnieku. Visi trīs spēlētāji jau pametuši komandu un devušies uz Ziemeļameriku, tādēļ vienība meklējusi pastiprinājumu uzbrukumā.

Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās Maskavas komandas ģenerāldirektors Andrejs Safronovs medijiem pastāstījis, ka Petružaleks vienībā paliks līdz šīs sezonas beigām.

"Veicām trīskāršu maiņu. Galvenais tās mērķis ir novērtēt, kā mūsu komandā izskatīsies viens no līgas labākajiem uzbrucējiem," sacīja Safronovs. "Petružaleks Maskavā ieradīsies jau ceturtdien, bet pirmo spēli aizvadīs uzreiz pēc Zvaigžņu mača Čeļabinskā."

Šajā sezonā Petružaleks "Amur" vienības kreklā uz ledus izgājis 41 mačā, kurā izcēlies ar 15 gūtiem vārtiem un 18 rezultatīvām piespēlēm, kļūstot par Habarovksas kluba rezultatīvāko spēlētāju.

Aizvadītajā sezonā Petružaleks bija "Amur" komandas rezultatīvākais hokejists, 58 spēlēs gūstot 22 vārtus un veicot 29 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr zviedrs Ginge šosezon "Dinamo" sastāvā aizvadīja 29 spēles, kurās izcēlās ar desmit vārtiem un četrām piespēlēm partneriem.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Dinamo" komanda ar 85 punktiem 41 aizvadītajā cīņā atrodas trešajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!