Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Dinamo", kuru trenē Harijs Vītoliņš, ģenerāldirektors Andrejs Safonovs pēc komandas izkrišanas no Gagarina kausa izcīņas atzina, ka vienībā "play off" mačus aizvadījusi slikti.

Jau ziņots, ka maskavieši KHL Gagarina kausa otrajā kārtā trešdien piedzīvoja ceturto zaudējumu, ar 2:3 (0:1, 0:0, 2:1, 0:1) piekāpjoties Sanktpēterburgas SKA, un izstājās no Gagarina kausa izcīņas. SKA triumfēja sērijā ar rezultātu 4-1.

"Filmā "Operācija "i" un citi Šurika piedzīvojumi" ir tāda frāze: "Par zināšanām – "divnieks", bet par izdomu "piecinieks"." Tad lūk, par šo sezonu "Dinamo" es liktu "četri ar minūsu", bet par "play off" - "divnieku"," saka Safonovs.

Safonovs norādīja arī uz objektīviem apstākļiem, jo laukumā nācās sūtīt komandas trešo vārtsargu. Maskavas "Dinamo" pamatvārtsargs Aleksandrs Jeremenko ir guvis traumu, viņa aizvietotājs Aleksandrs Lazušins spēlējis labi, taču arī guva savainojumu. Līdz ar to vakardienas mačā pamatvārtsarga funkcijas bija uzticētas nomināli trešajam pēc spēka komandas vārtsargam Aleksandram Šaričenkovam.

"Viņam neizdevās tikt galā ar uztraukumu. Pirmais SKA "gols" jau bija diezgan kuriozs, arī otrais vārtu guvums tāds bija. Tas saistīts ar Šaričenkova uztraukumu, kuram gan karjerā viss vēl priekšā," skaidro Safonovs.

"Pēdējā spēle tikko noslēgusies. Skaidrs, ka par izmaiņām vēl neesam runājuši. Komandas darbu vērtēsim vēlāk. Vēl pat neesam tikušies ar līdzjutējiem un pateikušies viņiem. Bet meklēt melnu kaķi tumšā istabā nevajag," par potenciālām izmaiņām pēc neveiksmes izteicās Safonovs.

Tikmēr Maskavas "Dinamo" galvenais treneris Vītoliņš pēc neveiksmes bija diezgan nerunīgs un pateicās puišiem par labu sniegumu. "Cīnījāmies, centāmies, atspēlējāmies. Taču viena ripa allaž ir zelta vērtē. Gribējām atgriezties Maskavā un tur turpināt cīņu, bet neizdevās. Paldies komandai par aizvadīto sezonu. Manuprāt, aizvadījām labu sezonu. Vairāk nav ko teikt – tagad ir tāds tukšums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!