Foto: F64

Nespēlējot diskvalificētajam latviešu uzbrucējam Kasparam Daugaviņam, Maskavas "Spartak" komanda piektdien Ķīnā guva "sauso" uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā.

"Spartak" pārspēja Pekinas "Kuņluņ Red Star" ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) . Vārtus uzvarētājiem guva Iļja Zubovs un Artjoms Fjodorovs.

Daugaviņš gan šo maču izlaida, jo par pārkāpumu iepriekšējā mačā pret Habarovskas "Amur" — sitienu pretinieku spēlētājam pa kājstarpi — tika diskvalificēts uz vienu spēli.

Otrs latvietis "Spartak" komandā Mārtiņš Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem un pielietoja četrus spēka paņēmienus.

Vēl vienā piektdienas KHL mačā astoņu zaudējumu sēriju pārtraukusi Vladivostokas "Admiral", kas savu skatītāju priekšā ar 5:1 (1:1, 3:0, 1:0) pārspēja Minskas "Dinamo". "Admiral" šobrīd ir līgas vājākā komanda, pie uzvarām tā nebija tikusi gandrīz mēnesi.

Rietumu konferences vadībā ar 52 punktiem 30 spēlēs ir Maskavas CSKA, no kuras par trim punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 43 punktiem 28 spēlēs ir vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit". Savukārt piektā ar 36 punktiem 32 cīņās ir Maskavas "Spartak".

Tālāk Rīgas "Dinamo" ar 28 punktiem 28 dueļos ir septītā, bet devītā ar 25 punktiem 30 cīņās ir uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kamēr pēdējā starp 12 komandām ir Čerepovecas "Severstaļ", kas sakrājusi 20 punktus 31 spēlē.

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 53 punkti 31 mačā, bet 44 punkti ir Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītās Omskas "Avangard" kontā. Tikmēr astotajā vietā ar 28 punktiem 28 dueļos ir Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!