Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Maskavas "Spartak", kas nonācis lielās finansiālās grūtībās, ar atklātu vēstuli vērsies pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina.

"Spartak" klubs savā mājaslapā publicējis Putinam adresēto vēstuli, kurā tas aicina valsts galvu palīdzēt problēmu māktajai vienībai, kas nonākusi vairāk nekā 200 miljonu rubļu (četru miljonu eiro) lielos parādos.

Lai Maskavas vienība varētu turpināt savu darbu, tai parādsaistības ir jānokārto līdz 30.aprīlim, kas pašreizējā situācijā neesot iespējams.

Publicētajā vēstulē "Spartak" klubs paudis vēlmi sagaidīt atbildi no valsts, vai tas var rēķināties ar valdības atbalstu, vai arī jāiztiek pašu spēkiem.

"Saistībā ar to lūdzam Jums izrādīt savu politisko gribu, lai saglabātu hokeja klubu "Spartak". Klubu, kas ir saliedējis ievērojamu daļu šīs valsts sabiedrības. Klubu, kas ir svarīga daļa no Krievijas vēstures un kultūras. Klubu, kas vienmēr ir aizstāvējis Krievijas intereses," teikts vēstulē, kuru parakstījuši visi komandā iesaistītie cilvēki, ieskaitot hokejistus un trenerus.

Kā zināms, finansiālo problēmu dēļ "Spartak" šosezon atteicās piedalīties Cerības kausā, kur cīnās Gagarina kausa izcīņā neiekļuvušās komandas.

Finansiālas grūtības klubu piemeklēja decembrī, kad tās galvenajam atbalstītājam "Investbank" tika atsaukta licence.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!