Foto: RIA Novosti/Scanpix

Vladivostokas "Admiral" komanda, kur par aizsargu treneri strādā Latvijas speciālists Andrejs Maticins, sestdien cieta neveiksmi svarīgā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā.

"Admiral" izbraukumā ar 1:5 (1:3, 0:1, 0:1) piekāpās vieniem no Austrumu konferences sīvākajiem konkurentiem Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Lai gan pēc "Avtomobilist" somu aizsarga Sami Lepistes precīzā metiena 14.minūtē "Admiral" jau nākamajā minūtē panāca izlīdzinājumu, izceļoties zviedram Niklasam Berjforsam, dueļa turpinājumā vārtus guva tikai mājinieki, Vladivostokas kluba vārtos raidot četras bezatbildes ripas.

Tikmēr citā mačā sestdien pie kārtējās uzvaras tika pašreizējie Gagarina kausa glabātāji Magņitogorskas "Metallurg", kas savā laukumā ar 5:4 (2:2, 2:2, 1:0) uzvarēja Hantimansijskas "Jugra" hokejistus.

Uzvaras vārtus "Metallurg" labā dueļa 48.minūtē guva Sergejs Mozjakins.

Magņitogorksas komandas sastāvā divus vārtus guva Jans Kovāržs, kamēr "Jugra" rindās ar to pašu atbildēja Andrejs Sergejevs.

Uzvara arī vēl vienai Austrumu konferences līdervienībai Kazaņas "Ak Bars", kas savā laukumā ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) apspēlēja Čeļabinskas "Traktor" hokejistus.

Mājinieki katrā trešdaļā guva pa vārtiem, izceļoties Aleksandram Svitovam, Iļja Ņikuļinam un Sergejam Kosticinam.

Pie kārtējā panākuma tikusi arī šosezon veiksmīgi spēlējošā Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pieveica Podoļskas "Vitjaz" hokejistus.

Vienīgos vārtus dueļa 36.minūtē pēc Aleksandra Radulova piespēles guva Igors Grigorenko.

Austrumu konferences kopvērtējumā Magņitogorskas klubs ar 38 punktiem 16 spēlēs ir līderi, bet tam ar 29 punktiem seko Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev", kamēr trešie ar 37 punktiem ir "Ak Bars".

Tikmēr "Admiral" ar 14 punktiem 14 cīņās ieņem konferences devīto vietu.

Savukārt Rietumu konferencē līdervienība ar 45 punktiem 16 mačos ir Sanktpēterburgas SKA, kas šobrīd ir arī vadošā visā līgā. Tikpat punktus iekrājusi arī CSKA, bet Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 18 punktiem ir desmitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!