Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas ”Dinamo” regulārā čempionāta spēlē pirmdien ar rezultātu 2:5 (1:1, 1:1, 0:3) savā laukumā piekāpās zvaigžņotajai Magņitogorksas ”Metallurg”.

Rīgas "Dinamo" labā vārtus guva Andris Džeriņš un Kaspars Daugaviņš, bet ”Metallurg” vienībā divas reizes precīzi meta Sergejs Mozjakins, bet pa vieniem vārtiem guva Jevgeņijs Malkins, Deniss Platonovs un Nikolajs Kuļomins. Jāatzīmē, ka Magņitogorksas komanda visus vārtus guva vairākumā un ka Malkins izcēlās arī ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Latvijas komandai šis bija ceturtais zaudējums pēc kārtas. Tāpat Rīgas ”Dinamo” pēdējās deviņās spēlēs pēc kārtas nav izcīnījusi uzvaru pamatlaikā.


Pirms spēles

Šim mačam ”Dinamo” komandā tika pieteikti seši aizsargi un 12 uzbrucēji, un spēlētāju virknējumos atkal bija notikušas izmaiņas. Salīdzinot ar iepriekšējo maču, šoreiz spēlēja aizsargi Krišjānis Rēdlihs un Kristaps Sotnieks, kā arī uzbrucējs Aleksandrs Žirū, bet malā palika Jēkabs Rēdlihs, Oskars Cibuļskis un Roberts Bukarts. Vārtus sargāja Māris Jučers.

Pirmais periods

”Dinamo” maču iesāka aktīvi, divas reizes bīstami uzbrūkot, bet jau nākamajā epizodē ripa ielidoja ”Metallurg” vārtos. Tiesneši devās skatīties video atkārtojumu, kurā redzēja, ka Džeriņš vārtus guva ar roku, un tie netika ieskaitīti. Iespēja bija arī viesiem, bet Jučers ar pirmajiem metieniem veiksmīgi tika galā. Ceturtajā minūtē rīdziniekiem tomēr izdevās atklāt spēles rezultātu, kad teicamā ”Dinamo” pretuzbrukumā Gints Meija ar Kasparu Daugaviņu aizslidoja divi pret vienu aizsargu. Meija ieturēja pauzi, bet tad pamanījās skaisti atstāt ripu aiz sevis Džeriņam, kurš pieslēdzās uzbrukumam un raidīja ripu vārtos.

Rīgas ”Dinamo” turpināja aktīvi uzbrukt, metienu izdarot Mārtiņam Karsumam un Mikam Indrašim, bet ļoti labu iespēju neizmantoja Aleksandrs Žirū. Devītajā minūtē mājiniekiem bija vēl viens vairākums, kurā bija labas epizodes uzbrukumā, bet ne rezultatīvas. Ripa vēlreiz ielidoja ”Metallurg” vārtos, taču arī šoreiz metiens netika ieskaitīts, jo pirms Māra Bičevska raidījuma Robs Šremps par ātru ieslidoja zonā, izveidojot aizmuguri. Savukārt 11.minūtē Magņitogorskas komanda ieguva vairākumu, un tajā pēc skaistas saspēles, neapturot ripu, vārtus guva Malkins.

Turpinājumā laukumā bija līdzīga cīņa, līdz Rīgas ”Dinamo” komanda atkal spēlēja vairākumā. Arī šoreiz bija vārtu gūšanas momenti, no kuriem labākais bija Žirū. Trešdaļa noslēdzās ar Sergeja Gončara un Meijas noraidījumiem. Pēc 20 minūtēm rezultāts bija 1:1.

Otrais periods

Otrā perioda sākumā Rīgas ”Dinamo” ieguva vairākumu, bet pēc pāris sekundēm Džeimijs Džonsons un Pāvels Zdunovs saņēma abpusējo noraidījumu. Vēl pēc pus minūtes arī Rodrigo Laviņš devās uz noraidīto soliņu. Spēlējot nevienādos sastāvos, rīdzinieki izvirzījās vadībā. Guntis Galviņš ar teicamu piespēli uzbrukumā ievirzīja Rēdlihu, kurš iegāja zonā pa labo malu un izdarīja piespēli gar vārtiem, un Daugaviņš ripu nekavējoties raidīja vārtos – 2:1. Turpinājumā komandas apmainījās ar uzbrukumiem, bet 26.minūtē ”Dinamo” atkal varēja spēlēt vairākumā. Karsumam aizsargi neļāva uzmest no labas pozīcijas, bet tad Karsums un Kuļomins tika noraidīti.

Komandas laukumā rādīja līdzīgu hokeju, tomēr noraidījumi sekoja viens pēc otra. 30.minūtē Meija devās uz noraidīto soliņu, un vairākumā ”Metallurg” komanda atkal izlīdzināja rezultātu, kad precīzs no vārtu priekšas bija Platonovs. Trīs minūtēs pēc iepriekšējā mazākuma noraidīts tika Galviņs. Jučers tajā atvairīja vienu metienu pēc otra, glābjot komandu. Komandas kādu brīdi paspēlēja vienādos sastāvos, kad Daugaviņam neizdevās pārspēt pretinieku vārtsargu. 38.minūtē Meija atkal tika noraidīts, bet pēc brīža Karsums izprovocēja Malkinu. Spēlējot pa četriem laukuma spēlētājiem izcēlās kautiņš starp Žirū un Georgiju Mišarinu. Tiesneši Žirū piesprieda 5 minūšu sodu, bet pretiniekam – divu. Pēc noraidījumiem bagātās trešdaļas rezultāts joprojām bija neizšķirts.

Trešais periods

Izšķirošās 20 minūtes komandas sāka pa trijiem laukuma spēlētājiem, bet tad ”Dinamo” trīs minūtes nācās spēlēt mazākumā. Tajā Latvijas vienība veiksmīgi aizsargājās, bet pusminūti pirms Žirū atgriešanās laukumā, sodu nopelnīja Bičevskis. Mazākumos vārtus izdevās nosargāt neskartus, bet uzreiz pēc tam tika tie zaudēti, kad Malkins no labās uz kreiso pusi piespēja Mozjakinam, kurš no iemetiena punkta pārspēja Jučeru. Mājinieki turpināja meklēt iespējas uzbrukumā, un no labas pozīcijas uzmeta Ņiživijs, bet pretinieku vārtsargs spēlēja precīzi.

Kādu brīdi vienības spēlēja mierīgāk, bet tad Pols Šekura strīdīgā epizodē tika noraidīts. Vairākumā Mozjakins atkal bija precīzs. ”Dinamo” nonāca smagā situācijā, kad Metjū Karls saņēma disciplināro sodu – 5+20 minūtes - līdz spēles beigām par tiesneša apvainošanu. Uz brīdi šķita, ka mājiniekiem nav pat teorētisku iespēju atspēlēties, bet viesi neilgā laikā nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas un rīdziniekiem bija vairākums četri pret trīs. ”Dinamo” bija tuvu vārtu guvumam, bet pēc Rēdliha metiena ripa trāpīja pa pārliktni. Uzreiz otrā laukuma galā Kuļomins guva piektos vārtus, pieliekot punktu šim mačam.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 17 punktiem 19 spēlēs pašlaik atrodas pēdējā, 14.vietā.

Rīgas Dinamo sastāvs spēlei:
Vārtsargi: #37 Māris Jučers (#32 Mikael Tellqvist);

Aizsargi: #13 Guntis Galviņš (C) - #9 Krišjānis Rēdlihs, #72 Mathieu Carle - #6 Arvīds Reķis, #2 Rodrigo Laviņš - #11 Kristaps Sotnieks;

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums (A) - #74 Jamie Johnson - #70 Miks Indrašis, #12 Alexander Giroux - #38 Paul Szczechura - #17 Aleksandrs Ņiživijs, #33 Kaspars Daugaviņš - #25 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija, #19 Rob Schremp - #96 Māris Bičevskis - #98 Elvijs Biezais.

Magņitogorskas "Metallurg: sastāvs:
Vārtsargi: #30 Ahonen (#20 Gelašvili);

Aizsargi: #9 Antipin - #48 Birjukov, #70 Habarov - #65 Gončar, #15 Mišarin - #8 Bondarev, #5 Antonovskij;

Uzbrucēji: #14 Kuļomin - #71 Malkin - #36 Zuccarello, #10 Mozjakin - #16 O'Reilly - #22 Lisin, #39 Platonov - #12 Hodgman - #42 Zdunov, #67 Kazionov - #75 Jakubov - #68 Kosov, #92 Potehin.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!