Krievijas hokeja federācija (HFR) nosūtījusi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubiem vēstuli, kurā tiem noteikta obligāta prasība ar aģitācijas materiāliem atbalstīt Krievijas armiju, ziņo mediji "sports.ru" un "hockeynews.se".

FHR savā vēstulē izteikusies, ka tā klubus uzrunā "smagos laikos". Federācija klāsta, ka visos informācijas resursos ik minūti tiek publicēta daudz informācija, kura bieži esot neticama un neprecīza, raksta mediji.

"Mēs jums prasām atbalstīt šo kampaņu un strādāt ar līdzjutējiem pie mūsu armijas atbalsta jautājuma," rakstīts vēstulē. "Nosūtam saskaņotus aģitācijas plakātus. Tos var izdrukāt un izdalīt bukletu, karogu un vienkārši A4 papīra formātos. Zibakcijas, audio un video aicinājumi uz arēnas "video kuba" arī tiek atbalstīti."

Vēstulē uzsvērts, ka šī kampaņa esot obligāta, un klubiem par to vajadzēs iesniegt atskaites. Nākamajā dienā pēc KHL spēles komandām jāinformē federāciju ar foto un video liecībām, kā arī jāsniedz īss notikuma apraksts, kurā minēti izmantotie materiāli.

Kā zināms, Vladimirs Putins februāra izskaņā pavēlēja sākt pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, sākot brutālu karu pret savu kaimiņvalsti. Pret Krieviju un tās sabiedroto Baltkrieviju ir ieviestas bargas starptautiskas sankcijas, arī sporta nozarē, bet tās klubus pametuši vairums ārzemju sportistu.

Publiski gan nav zināms, ka saistības ar saviem KHL klubiem būtu pārtraukuši Sergejs Naumovs (Maskavas CSKA), Aldis Āboliņš (Omskas "Avangard"), Normunds Siliņš (Kazaņas "Ak Bars") un Leonīds Tambijevs (Vladivostokas "Admiral").

Savukārt pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā kaimiņvalsti uzreiz pameta Sandis Ozoliņš (Ņižņijnovgorodas "Torpedo"), savukārt divas nedēļas vēlāk darba attiecības pārtrauca arī Pēteris Groms ("Avangard") un Viktors Ignatjevs (Magņitogorskas "Metallurg").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!