Foto: Publicitātes foto

Latvijas hokeja izlases pašreizējais galvenais treneris Bobs Hārtlijs ir viens no galvenajiem pretendentiem uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Ņižņijnovgorodas "Torpedo" trenera amatu, kļuvis zināms portālam "championat.ru".

Bez Stenlija kausa ieguvēja Hārtlija tiek izskatītas arī bijušā Vladivostokas "Admiral" trenera Aleksandra Andrijevska un Čerepovecas "Severstaļ" trenera Pāvela Torgajeva kandidatūras.

"Torpedo" generālmenedžeris Jans Golubovskis savukārt izdevumam "Sport Ekspress" noliedza, ka Hārtlijs būtu kandidāts uz kluba trenera amatu. "Mēs netaisāmies izpirkt viņa līgumu [ar Latvijas izlasi]," saka Golubovskis. "Tās ir tikai baumas. Tas, ka par to raksta, vēl nenozīmē, ka viņš pie mums būs."

Ģenerālmenedžeris toties apstiprināja, ka ir notikušas tikšanās ar Andrijevski un Torgajevu, bet pārējos pretendentus nevēlējās nosaukt. "Saraksts bija plašs," saka Golubovskis. "Gandrīz ar visiem tikāmies, lēmums būs kaut kad maijā. Visticamāk, tas nebūs ārzemju treneris."

Kā ziņojām, "Torpedo" nupat paziņoja, ka pārtrauc sadarbību ar latviešu speciālistu Pēteri Skudru.

Skudra par "Torpedo" galveno treneri tika iecelts 2013.gadā, bet pa šo laiku vairākkārt uzvirmojušas runas, ka latvietis izraisījis interesi no vairākām spēcīgākām KHL komandām. Viņa vadībā "Torpedo" piecas sezonas pēc kārtas iekļuva Gagarina kausa izcīņā, labāko rezultātu sasniedzot 2016.gadā, kad aizkļuva līdz konferences pusfinālam.

Pirms kļūšanas par Ņižņijnovgorodas komandas galveno treneri Skudra bija Dmitrija Kvartaļnova palīgs Novosibirskas "Sibirj" un Čerepovecas "Severstaļ" vienībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!